Ανακοινώθηκε η νέα έκδοση του macro φακού της Tamron στα 90mm


Ανακοινώθηκε η νέα έκδοση του macro φακού της Tamron στα 90mm

Ο Tamron SP 90mm F/2.8 MACRO 1:1 Di VC USD (Model F017) έχει αρκετές βελτιώσεις και νέα οπτική φόρμουλα.

Η νέα τεχνολογία XY-Shift έχει προστεθεί ώστε να βοηθάει τον οπτικό σταθεροποιητή VC (Vibration Compensation) να λειτουργεί ακόμα καλύτερα.

Επιπλέον έχουμε βελτίωση στο λογισμικό που ελέγχει το μοτέρ USD (Ultrasonic Silent Drive), το οποίο έχει ως αποτέλεσμα να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα κατά τη διάρκεια της αυτόματης εστίασης.

Ο Tamron SP 90mm F/2.8 MACRO 1:1 Di VC USD είναι κατασκευασμένος από 14 οπτικά στοιχεία σε 11 groups και διάφραγμα 9 λεπίδων για καλύτερο bokeh. Ανάμεσα τους έχουμε ένα LD (Low Dispersion) και δύο XLD (eXtra Low Dispersion) στοιχεία για καλύτερα αποτελέσματα, ενώ οι ειδικές επιστρώσεις eBAND (Extended Bandwidth & Angular-Dependency) και BBAR (Broad-Band Anti-Reflection) βοηθούν στην μείωση των αντανακλάσεων.

Το σώμα του νέου φακού είναι ανθεκτικό σε σκόνη και υγρασία ενώ η επίστρωση Fluorine προστατεύει το εμπρός κρύσταλλο από φθορά.

Η ελάχιστη απόσταση του νέου macro φακού της Tamron είναι μόλις 13.9 εκατοστά.

Επιπλέον ο φακός μπορεί να συνδεθεί μέσω της ειδικής κονσόλας TAMRON TAP-in ConsoleTM (θα κυκλοφορήσει στις 24 Μαρτίου) και USB σε Η/Υ για να γίνει αναβάθμιση του Firmware ή να ρυθμιστεί ανάλογα με τις ανάγκες του χρήστη.

Ο Tamron SP 90mm F/2.8 MACRO 1:1 Di VC USD για Canon και Nikon θα είναι διαθέσιμος από τις 25 Φεβρουαρίου στη τιμή των 580 λιρών Αγγλίας. Θα ακολουθήσει η έκδοση για Sony, η οποία δεν θα έχει οπτικό σταθεροποιητή.
Μαζί θα δίνεται και το λογισμικό επεξεργασίας για RAW εικόνες, SILKYPIX Developer Studio.

Τεχνικά χαρακτηριστικά
Τύπος Φακού Prime
Για μηχανές Canon, Nikon και Sony
Εστιακό μήκος 90mm
Γωνία Θέασης 27°2′-17°37′
Σταθεροποιητής Ναι
Μέγιστη μεγέθυνση 1:1
Μέγιστο διάφραγμα f/2.8
Ελάχιστο διάφραγμα f/32
Αριθμός λεπίδων διαφράγματος 9
Οπτικά στοιχεία 14
Groups 11
Ελάχιστη απόσταση εστίασης 13.9 εκατοστά
Αυτόματη εστίαση Ναι
Φυσικά στοιχεία
Βάρος 610 γραμμάρια
Μήκος 11.71 εκατοστά
Διάμετρος 117.1 χιλιοστά
Φίλτρο 62mm

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

CP+ CP+ 2016 Tamron Tamron Lenses

Πηγή:

Tamron
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!