Δείτε τους νικητές του Terry O’Neill 2013 Award


Δείτε τους νικητές του Terry O’Neill 2013 Award

Σύμφωνα με τον Jon Jone, πρόεδρο της κριτικής επιτροπής και διευθυντή φωτογραφίας για το περιοδικό των Sunday Times, “οι συμμετοχές φέτος κινήθηκαν σε μεγάλη ποικιλία θεματολογίας και εντυπωσίασαν την επιτροπή με την ωριμότητα και την ποιότητά τους”.

Η μεγάλη νικήτρια του διαγωνισμού είναι η Laura Boushnak η οποία συμμετείχε στην κατηγορία Portraiture με το Project “I Read I Write: Yemen-Access to Education“. Πρόκειται για μια σειρά φωτογραφιών από γυναίκες οι οποίες αποφάσισαν να μορφωθούν, κόντρα στην παράδοση της πέραν του δέοντος συντηρητικής τους κοινωνίας. Σύμφωνα με ένα γνωμικό της Υεμένης “ένα κορίτσι φεύγει από το σπίτι του δύο φορές: μία για να πάει στο σύζυγό του και άλλη μία για να πάει στον τάφο του”. Αυτές οι γυναίκες επέλεξαν να μην το ακολουθήσουν.

Ο πρώτος φιναλίστ Javier Arcenillas συμμετείχε στην κατηγορία Reportage με το project του “Red Note” και τις σκληρές εικόνες βίας από τη Λατινική Αμερική. Όπως αναφέρει ο Arcenillas “οι ληστείες, οι φόνοι και η εκτεταμένη βία είναι παρούσες κάθε μέρα, σε πόλεις όπως η San Pedro Sula που βρίσκεται στην Ονδούρα. Η συμμετοχή νέων και παιδιών, τα οποία ελκύονται από το εύκολο χρήμα και την εξουσία της παρανομίας, είναι ένα από τα χαρακτηριστικά των εκεί κοινωνιών”.

Η δεύτερη φιναλίστ είναι η Claudia Moroni η οποία συμμετείχε στην κατηγορία Portraiture με το project της “Anima Animus“. Με αυτό το έργο της η φωτογράφος “εξερευνά τα όρια του φύλου. Πρόκειται για πορτραίτα τρανσέξουαλ μοντέλων τα οποία εστιάζουν στα μάτια τους. Η επιλογή της εστίασης είναι η απάντηση στην τάση που έχουν τα ΜΜΕ να εστιάζουν στο σώμα των τρανσέξουαλ και να “διαγράφουν” με αυτό τον τρόπο την αληθινή ταυτότητα των ανθρώπων”.

Στην κατηγορία Mobile Device ο μεγάλος νικητής είναι ο Richard Gray ο οποίος συμμετείχε στην υπο-κατηγορία Portraiture με το project του “The person opposite“. Με τη δουλειά του αυτή ο φωτογράφος θέλησε να τονίσει την έλλειψη επικοινωνίας που χαρακτηρίζει το σύγχρονο τρόπο ζωής. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει “μοιραζόμαστε ένα χώρο για λίγο, τα κεφάλια μας ακουμπούν στα ίδια σημεία αλλά δεν επικοινωνούμε. Κοιτάζουμε ο ένας τον άλλο αλλά, στην πραγματικότητα, δεν τον βλέπουμε ”

Δείτε μερικές από τις φωτογραφίες που χάρισαν τη διάκριση στους νικητές:

Laura Boushnak: I Read I Write: Yemen-Access to Education

TERRY O’NEILL 2013 AWARD winners Laura Boushnak 1

TERRY O’NEILL 2013 AWARD winners Laura Boushnak 2

TERRY O’NEILL 2013 AWARD winners Laura Boushnak 3

Javier Arcenillas: Red Note

TERRY O’NEILL 2013 AWARD winners Javier Arcenillas  1

TERRY O’NEILL 2013 AWARD winners Javier Arcenillas  2

TERRY O’NEILL 2013 AWARD winners Javier Arcenillas  3

Claudia Moroni: Anima Animus

TERRY O’NEILL 2013 AWARD winners Claudia Moroni 1

TERRY O’NEILL 2013 AWARD winners Claudia Moroni 2

TERRY O’NEILL 2013 AWARD winners Claudia Moroni 3

Mobile Category: Richard Gray – The person opposite

TERRY O’NEILL 2013 AWARD winnersRichard Gray 1

TERRY O’NEILL 2013 AWARD winnersRichard Gray 2

TERRY O’NEILL 2013 AWARD winnersRichard Gray 3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author

Η ομάδα του pttlgr αποτελείται από φωτογράφους συντάκτες που αγαπούν την φωτογραφία και την ενημέρωση!

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!