Πως μία φωτογραφία μωρού ρεζίλεψε τους ναζί


Πως μία φωτογραφία μωρού ρεζίλεψε τους ναζί

Αυτό που οι ναζί δεν μάθανε ποτέ είναι ότι η Hessy Levinsons Taft ήταν Εβραία.

Την φωτογραφία δημιούργησε ο γνωστός φωτογράφος με έδρα το Βερολίνο Hans Ballin, το 1935. Εν αγνοία των γονέων της μικρής Hessy, Jacob και Pauline Levinsons, ο φωτογράφος έστειλε την φωτογραφία σε ένα διαγωνισμό, ο οποίος είχε ως σκοπό να αναδείξει το τέλειο μωρό που αντιπροσωπεύει την άρια φυλή, βάση της φιλοσοφίας των ναζί.
Η φωτογραφία κέρδισε τον διαγωνισμό και σύντομα βρέθηκε στο εξώφυλλο του περιοδικού “Sonne ins Hause”, ένα προπαγανδιστικό περιοδικό των ναζί για την οικογένεια.
Όταν οι γονείς του μωρού είδαν την φωτογραφία του παιδιού τους σε ένα ναζιστικό περιοδικό έπαθαν σοκ και απευθύνθηκαν στον φωτογράφο για να μάθουν τι έγινε.
Εκείνος τους απάντησε ότι έστειλε την φωτογραφία στον διαγωνισμό γιατί ήθελε να ρεζιλέψει τους ναζί. Και φυσικά τα κατάφερε.

Η οικογένεια τελικά κατέληξε μετά από πολλές περιπέτειες στις Η.Π.Α.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

1 σχόλιο

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!