Οι πρώτες φωτογραφίες νιφάδων χιονιού έγιναν το 1885


Οι πρώτες φωτογραφίες νιφάδων χιονιού έγιναν το 1885

Έχουμε δει πολλά project φωτογράφισης νιφάδων χιονιού που πραγματικά είναι μοναδικά και οι εικόνες υπέροχες.

Παρόλα αυτά η ιδέα της φωτογράφισης νιφάδων χιονιού κρατάει από πολύ πιο παλιά από ότι νομίζαμε.

Ο πρώτος που φαίνεται να φωτογράφισε νιφάδες χιονιού είναι ο Wilson Bentley, ένας αγρότης στο Βερμόντ των Η.Π.Α., ο οποίος προσάρμοσε την τότε φωτογραφική του μηχανή σε ένα μικροσκόπιο.

Στην ηλικία των 19, ο Wilson ξεκίνησε το μοναδικό αυτό project και μέχρι το θάνατο του το 1931 είχε δημιουργήσει 5.000 εικόνες με νιφάδες χιονιού.

Ο (σωστός) ισχυρισμός του φωτογράφου ότι καμία νιφάδα χιονιού δεν μοιάζει με μία άλλη και το γεγονός ότι το φωτογραφικό αποτέλεσμα ήταν τόσο καλό οδήγησαν πολλούς αρχικά να τον κατηγορήσουν για απάτη.

Οι φωτογραφίες του υπάρχουν στη βιβλιοθήκη Schwerdtfeger Library του Space Science and Engineering Center του Πανεπιστημίου του Wisconsin στις Η.Π.Α.

snowflake-1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Macro Photography

Πηγή:

ShutterBug
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!