Δημιουργώντας τη μεγαλύτερη contact εκτύπωση στον κόσμο


Δημιουργώντας τη μεγαλύτερη contact εκτύπωση στον κόσμο

H ιταλική ομάδα φωτογράφων BRANCO OTTICO δημιούργησε το φωτογραφικό project “MARIA 13 YEARS OLD”.

To project είχε ως σκοπό να δημιουργήσει τη μεγαλύτερη contact εκτύπωση στον κόσμο και η ομάδα τα κατάφερε μετά από πολύ πειραματισμό και προσεκτικό προγραμματισμό.

Το αρνητικό μίας φωτογραφίας, το οποίο είχε μέγεθος 24 τετραγωνικών μέτρων, τοποθετήθηκε προσεκτικά πάνω σε ένα φωτοευαίσθητο καμβά ανάλογων διαστάσεων (Κυανοτυπία).
Ποτισμένο με τα κατάλληλα υλικά, το αρνητικό με το χαρτί ξεδιπλώθηκαν σε μία κεντρική πλατεία (μέχρι να φτάσουν εκεί ήταν τυλιγμένα πολύ καλά ώστε να μην πάρουν φως) και αφέθηκαν για 12 λεπτά και 30 δευτερόλεπτα, ώστε να αποτυπωθεί η εικόνα στο χαρτί.

Επιπλέον μία ομάδα ανθρώπων που είχαν προσκληθεί, έβαλαν τις παλάμες τους πάνω στο αρνητικό, ώστε να αποτυπωθούν και αυτές στο χαρτί ως σύμβολο της αδελφότητας.

Μόλις ο χρόνος που υπολογίστηκε πέρασε, ο κανβάς μαζεύτηκε σε μία μαύρη σακούλα και αφού δέχτηκε την κατάλληλη περιποίηση, αφέθηκε να στεγνώσει, αποκαλύπτοντας την εικόνα του αρνητικού.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

BRANCO OTTICO Film photography

Πηγή:

BRANCO OTTICO
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!