Δείτε το μεγαλύτερο δισδιάστατο χάρτη του ουρανού που δημιουργήθηκε ποτέ!

Επιστήμονες παρουσίασαν το μεγαλύτερο 2D χάρτη του ουρανού που δημιουργήθηκε ποτέ, ο οποίος περιέχει πάνω από ένα δισεκατομμύριο γαλαξίες.
Πρόσφατα, αποκαλύφθηκε μια πανοραμική εικόνα που τραβήχτηκε από το Dark Energy Camera Plane Survey (DECaPS2), η οποία αποκάλυψε έναν εντυπωσιακό κατάλογο 3,32 δισεκατομμυρίων ουράνιων σωμάτων. Δείτε περισσότερα εδώ. Τώρα, οι επιστήμονες δημιούργησαν έναν ακόμη μεγαλύτερο χάρτη αστέρων χάρη στη δέκατη δημοσίευση δεδομένων από το πρότζεκτ DESI, που σημαίνει Dark Energy Spectroscopic Instrument (Φασματοσκοπικό Όργανο Σκοτεινής Ενέργειας), το οποίο είναι σε θέση να μετρήσει την επίδραση της σκοτεινής ενέργειας στη διαστολή του σύμπαντος.
Το DESI Legacy Imaging Survey, περιλαμβάνει δεδομένα και από δύο προηγούμενες συνοδευτικές έρευνες: την Dark Energy Camera (DECam) Legacy Survey και την Beijing-Arizona Sky Survey. Ο στόχος του νέου χάρτη ο οποίος περιλαμβάνει πάνω από ένα δισεκατομμύριο γαλαξίες, είναι να βοηθήσει τους αστρονόμους να κατανοήσουν καλύτερα τη σύνθεση του σύμπαντος, να ξεδιαλύνουν τις μυστηριώδεις ιδιότητες της σκοτεινής ύλης και της σκοτεινής ενέργειας και να μελετήσουν την επιταχυνόμενη διαστολή του σύμπαντος. Δείτε ένα πολύ μικρό μέρος των δεδομένων του νέου χάρτη από την έρευνα DESI Legacy Imaging:

Η παραπάνω εικόνα επικεντρώνεται σε ένα σχετικά κοντινό σμήνος γαλαξιών που ονομάζεται Abell 3158. Το φως που εκπέμπεται από τα αστέρια και τους γαλαξίες της φωτογραφίας, ταξίδεψε περίπου 825 εκατομμύρια χρόνια μέχρι να φτάσει εδώ ώστε να το συλλάβουν τα επιστημονικά όργανα. Ο συνολικός αστρικός χάρτης, δείχνει 14.000 τετραγωνικές μοίρες του ουρανού ορατές από το βόρειο ημισφαίριο. Ο Alfredo Zenteno, αστρονόμος του NSF’s NOIRLab και κύριος ο ερευνητής της έρευνας DECam eROSITA (DeROSITAS), αναφέρει το εξής:
Η προσθήκη δεδομένων μήκους κύματος κοντά στο υπέρυθρο στο Legacy Survey, θα μας επιτρέψει να υπολογίσουμε καλύτερα τις μετατοπίσεις των μακρινών γαλαξιών προς το κόκκινο ή τον χρόνο που χρειάστηκε το φως από αυτούς τους γαλαξίες για να φτάσει στη Γη.
Ο Arjun Dey, αστρονόμος επίσης του NSF’s NOIRLab, λέει το εξής:
Ο καθένας μπορεί να χρησιμοποιήσει τα δεδομένα της έρευνας για να εξερευνήσει τον ουρανό και να κάνει ανακαλύψεις. Κατά τη γνώμη μου είναι αυτή η ευκολία πρόσβασης που έχει κάνει αυτή την έρευνα τόσο εντυπωσιακή. Ελπίζουμε ότι σε λίγα χρόνια ότι θα έχουμε τον πληρέστερο χάρτη ολόκληρου του ουρανού κάτι που θα αποτελέσει έναν θησαυρό για τους επιστήμονες στο μέλλον.
Δείτε τον τεράστιο όγκο δεδομένων στον νέο χάρτη εδώ.
Αναζητήστε όλα τα νέα προϊόντα στο κατάστημα
Ρεπέλλα Φωτογραφικά.
To pttlgr στηρίζεται για την λειτουργία του στους αναγνώστες του!
Μπορείς να βοηθήσεις με μία μικρή δωρεά!
Υποστηρίξτε το pttlgr ακόμα και με μόλις 1€ – χρειάζεται μόνο ένα λεπτό. Εάν μπορείτε, σκεφτείτε να μας υποστηρίξετε με ένα ποσό κάθε μήνα.
Σας ευχαριστούμε.
Στηρίξτε το pttlgr και την προσπάθεια μας για έγκυρη και άμεση ενημέρωση ακολουθώντας μας
σε Instagram, YouTube και Facebook!
Ακολουθήστε το pttlgr στα Google News, εδώ!


Πριν φύγετε δείτε
- Ιστορική στιγμή για το pttlgr, στην αγκαλιά της Amazon!
- Fujifilm FFX-1: Ανακοινώθηκε η πρώτη Full Frame κάμερα της εταιρείας και είναι πανέξυπνη (FiOS και Sim κάρτα)!
- Αρχείο Bettmann: Εξερευνήστε το υπόγειο των 11 εκατομμυρίων ανεκτίμητων φωτογραφικών αρχείων!
- Claid AI: Πλέον δημιουργεί φόντο για φωτογραφίες προϊόντων
- 50 Polaroids του Andy Warhol και όχι μόνο πωλούνται στο eBay!
- Midjourney: Τέλος οι δωρεάν δοκιμές δημιουργίας εικόνων τεχνητής νοημοσύνης