The Revenant, γυρίστηκε μόνο με φυσικό φωτισμό


The Revenant, γυρίστηκε μόνο με φυσικό φωτισμό

Η ταινία πραγματεύεται την αληθινή ιστορία του εξερευνητή Χιου Γκλας, ο οποίος δέχεται επίθεση από μια αρκούδα και εγκαταλείπεται από τα μέλη της ομάδας του.

Στην ταινία διευθυντής φωτογραφίας είναι ο διάσημος πλέον Emmanuel Lubezki, ο οποίος κέρδισε δύο συνεχόμενες χρονιές το Όσκαρ Φωτογραφίας (Cinematography) για τις ταινίες Gravity (2014) και Birdman (2015).

Σύμφωνα με την συνέντευξη του Chivo (όπως τον φωνάζουν στο Hollywood) στο Variety, στην ταινία χρησιμοποιήθηκε αποκλειστικά φυσικός φωτισμός, με σκοπό ο θεατής να νιώσει ότι ότι συμβαίνει είναι αληθινό.
Το μόνο τεχνητό φως που θα μπορούσαμε να πούμε ότι υπάρχει στην ταινία είναι η φωτιά που φέγγει το βράδυ κατά την στρατοπέδευση των πρωταγωνιστών στην άγρια φύση.

Ο Chivo αρχικά ήθελε να γυρίσει την ταινία σε κινηματογραφικό film, όμως γρήγορα αντιλήφθηκε ότι το film θα αδυνατούσε να γράψει σωστά τις σκηνές που θα γίνονταν μόνο στο φως της αυγής και του ηλιοβασιλέματος.

Τελικά χρησιμοποίησε μία ψηφιακή Arri Alexa 65, με φακούς από 12mm μέχρι 21mm.

“Μας επέτρεψε να δουλέψουμε χωρίς ψηφιακό θόρυβο ή κόκκο μεταξύ του θεατή και του ηθοποιού, είναι σαν να βλέπεις μέσα από ένα παράθυρο; είναι καθαρό και δεν υπάρχει υφή μεταξύ εσένα και του χαρακτήρα. Νιώθω ότι αυτό ήταν το διαζύγιο μου με το film, οριστικά”.

Η μεγαλύτερη πρόκληση στα γυρίσματα ήταν το κρύο αλλά το αποτέλεσμα άξιζε.

*Θα κάνω μία μεγάλη πρόβλεψη αλλά νομίζω ότι φέτος ο Leonardo DiCaprio θα σηκώσει επιτέλους το Όσκαρ και μαζί του ο Emmanuel Lubezki θα πάρει το τρίτο συνεχόμενο Όσκαρ Φωτογραφίας!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Cinematography

Πηγή:

Variety
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

2 σχόλια

  • #
    1
    ΑΠΑΝΤΗΣΗ Δημήτρης Σιαμαντούρας | 22 Δεκεμβρίου 2015 στις 15:12

    Για το Interstellar δεν το συζυτάω καν, αλλά εκεί στο birdman ο πρωταγωνιστής είναι η φωτογραφία. Για να δούμε λοιπόν και την καινούργια δουλειά :)

  • #
    1

    Ελπίζω να βγεις σωστός και να δικαιωθεί επιτέλους ο Di Caprio!

  • Ποιά είναι η γνώμη σου;

    Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

    Subscribe to our newsletter!