The Unnatural Shapes of Intelligence: Έκθεση Φωτογραφίας του Ρένου Κωστόπουλου

Στην Κατερίνη παρουσιάζεται η Έκθεση Φωτογραφίας του Ρένου Κωστόπουλου με τίτλο «The Unnatural Shapes of Intelligence».
Έκθεση φωτογραφίας
του Ρένου Κωστόπουλου
Την Κυριακή 5 Ιουνίου 2022 στις 19:30 ο φωτογράφος Ρένος Κωστόπουλος στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Εαρινές Ημέρες Μουσών 2022» της Εστίας Πιερίδων Μουσών σας προσκαλεί στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Κατερίνης (αίθουσα 1ου ορόφου) όπου θα διεξαχθούν τα εγκαίνια της πρώτης ατομικής του έκθεσης με τίτλο «The Unnatural Shapes of Intelligence».
Η έκθεση περιλαμβάνει 30 φωτογραφίες μιας μακροχρόνιας δουλειάς του Ρένου Κωστόπουλου τραβηγμένες επί το πλείστων με τεχνική μακράς έκθεσης. Μέσα από το έργο του αυτό ο φωτογράφος προσπαθεί να μας παρουσιάσει από τη δική του οπτική γωνία «παράξενα ανθρώπινα σχήματα», τα οποία συνάντησε στον περίγυρό. Τα σχήματα αυτά της «ανώτερης ανθρώπινης νοημοσύνης» έρχονται και στέκουν «παράταιρα» δίπλα στον φυσικό μα χαοτικό κόσμο της φύσης αφήνοντας στον θεατή μια όψη μοναδικής καλαισθησίας.

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης θα είναι ο φωτογράφος, εκδότης και δάσκαλος φωτογραφίας Τάσος Σχίζας γνωστός για τη μακρά πορεία του στο φωτογραφικό χώρο εντός και εκτός Ελλάδος.
Σύντομο Βιογραφικό
Ο Ρένος Κωστόπουλος είναι φωτογράφος Fine Art με έδρα την Κατερίνη, Πιερίας. Ξεκίνησε να φωτογραφίζει ως χόμπι το 2014. Πειραματιζόμενος σχεδόν σε κάθε πτυχή της φωτογραφίας, κατέληξε να εργάζεται κυρίως σε τοπία και πορτρέτα. Το 2019 ξεκίνησε να ασχολείται με την καλλιτεχνική φωτογραφία σε επαγγελματικό επίπεδο. Χρησιμοποιεί τεχνική μακράς έκθεσης καθώς υπάρχει μια βαθιά σχέση με το νερό και τη θάλασσα από τα οποία αντλεί τα θέματά του. Βαθιά επηρεασμένος επίσης από τον μινιμαλισμό επιλέγει καθαρά και ήσυχα κάδρα με όσο το δυνατόν λιγότερες πληροφορίες.
Διάρκεια Έκθεσης
5-11 Ιουνίου 2022
–
Ώρες Λειτουργίας
10:00 – 13:00 & 18:00 – 21:00
Διεύθυνση Πνευματικού Κέντρου Κατερίνης: 7ης Μεραρχίας 10, Κατερίνη Πιερίας, τκ. 601 00
Αναζητήστε όλα τα νέα προϊόντα στο κατάστημα
Ρεπέλλα Φωτογραφικά.
To pttlgr στηρίζεται για την λειτουργία του στους αναγνώστες του!
Μπορείς να βοηθήσεις με μία μικρή δωρεά!
Υποστηρίξτε το pttlgr ακόμα και με μόλις 1€ – χρειάζεται μόνο ένα λεπτό. Εάν μπορείτε, σκεφτείτε να μας υποστηρίξετε με ένα ποσό κάθε μήνα.
Σας ευχαριστούμε.
Στηρίξτε το pttlgr και την προσπάθεια μας για έγκυρη και άμεση ενημέρωση ακολουθώντας μας
σε Instagram, YouTube και Facebook!
Ακολουθήστε το pttlgr στα Google News, εδώ!

Πριν φύγετε δείτε
- Ανακοινώθηκαν οι 3 νέοι αναμορφικοί φακοί BLAZAR Remus 45mm T/2.0, 65mm T/2.0 και 100mm T/2.8!
- Ulanzi: Ήρθαν οι νέες φωτογραφικές τσάντες BP09 και BP10!
- Ανακοινώθηκε η νέα κάμερα Panasonic G100D!
- Πακιστάν: Γυναίκα δολοφονήθηκε εξαιτίας μιας επεξεργασμένης εικόνας στα social media!
- Πλέον μπορείτε να χρησιμοποιήσετε Fujifilm X φακούς σε Nikon Z συστήματα!
- Λιοντάρι εντοπίζει trail κάμερα και πηδάει καταπάνω της!