Τρεις Έλληνες φωτογράφοι κρατήθηκαν από όχλο με τη κατηγορία της παιδεραστίας


Τρεις Έλληνες φωτογράφοι κρατήθηκαν από όχλο με τη κατηγορία της παιδεραστίας

Συγκεκριμένα στη παραλία της πόλης και σε ένα σημείο με συντριβάνια τρεις Έλληνες φωτογράφοι, δάσκαλοι στο επάγγελμα, δοκίμασαν να βγάλουν μερικές φωτογραφίες.

Στο σημείο παίζανε πολλά παιδιά και φαίνεται ότι η παρουσία των φωτογράφων δεν άρεσε στους γονείς και τους περαστικούς.

Μία ομάδα ανθρώπων περικύκλωσε τους τρεις άντρες κατηγορώντας τους για παιδεραστία και τους κράτησε στο σημείο, παίρνοντας μάλιστα και τα κινητά τους. Επιπλέον μία κοπέλα έβγαλε μία φωτογραφία τους και την δημοσίευσε στο Facebook, αναφέροντας τη φράση “smashed a paedophile ring” (έκφραση που αναφέρεται σε άτομα που παίρνουν μέρος σε σεξουαλικές δραστηριότητες με παιδιά), post που αναδημοσιεύτηκε πάνω από 13.000 φορές.

Το θέμα τελικώς επιλήφθηκε η τοπική αστυνομία, η οποία απελευθέρωσε τους τρεις άντρες καθώς δεν εντοπίστηκε κάτι επιλήψιμο στη συμπεριφορά τους.

Φαίνεται λοιπόν ότι η υπερ-ευαισθησία μερικών ανθρώπων οδήγησε εκτός από την λάθος κράτηση ανθρώπων και στον δημόσιο εξευτελισμό τους μέσω του internet.

Ποια είναι η γνώμη σας για το περιστατικό; Παίζει ρόλο που ήταν τρεις άντρες;

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή:

Telegraph
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

5 σχόλια

  • #
    1

    Μια παρόμοια κατάσταση έζησα και εγώ στο Manchester, τον Μάιο του 2009, σε ένα αντίστοιχο σιντριβάνι όπου στην θέα των παιδιών να παίζουν ανέμελα με το νερό με τράβηξε, σήκωσα την μηχανή μου και πολύ αυθόρμητα τράβηξα φωτογραφίες.

    Μέσα σε λίγα λεπτά ένας αστυνομικός με πλησίασε μου συστήθηκε και με ρώτησε “τι ακριβώς κάνω”, η επόμενη ερώτηση του ήταν, “έχετε την άδεια από τους γονείς των παιδιών που βρίσκονται και παίζουν στο συντριβάνι”…

    Πρέπει να ήταν περίπου 30 παιδιά, φυσικά του απάντησα πώς “όχι δεν έχω άδεια”, μου ζήτησε να δει τις φωτογραφίες που είχα τραβήξει και πολύ φυσικά για εκείνον μου ζήτησε μπροστά στο συντριβάνι που στεκόμασταν να τις διαγράψω μια, μια μέχρι να βεβαιωθεί ότι δεν κράτησα καμία.

    Στην δική μου εμπειρία και λόγω της άμεσης αντίδρασης του αστυνομικού δεν είχα κάποια ενόχληση από τους παρευρισκόμενους, φαίνεται από παραπάνω άρθρο ότι οι συνθήκες έχουν κάνει του ανθρώπους να είναι πολύ περισσότερο ευαίσθητοι με το θέμα φωτογράφισης παιδιών χωρίς την άδεια των γονέων τους, πρέπει να το έχουμε υπόψη μας και να το σεβόμαστε.

  • #
    1

    Σε συντριβάνι της πλατείας, κάτω από το σπίτι μου, έβγαλα φωτογραφίες από πιτσιρικάδες που προσπαθούσαν να βγάλουν μια μπάλα που χε πέσει στο νερό. Αντέδρασε εντονότατα η μητέρα ενός και φυσικά αφού εξήγησα ποιος είμαι και που μένω, ευτυχώς ήταν της γειτονιάς, της έδειξα τις φωτογραφίες και τις διέγραψα μπροστά της μία-μία. Δεν έχει νόημα να εξηγήσεις.

  • #
    1

    Και γω θα αντιδρούσα αν κάποιος άγνωστος φωτογράφιζε το παιδί μου χωρίς να με ρωτήσει.Για να φωτογραφίσεις κάποιον η κάποιο παιδί πρέπει να ρωτήσεις πρώτα τον ίδιο η τον σύνοδο του παιδιού.Ειναι θέμα ιδιωτικότητας πρώτα απο όλα και όχι παιδοφιλίας .

  • #
    1

    Και. Το street view της Google όλα τα πρόσωπα στους δρόμους ειναι σβησμένα .Μην το παραξηγηται παίδες οταν θέλεις να φωτογραφίσεις θέμα με άτομα τα ρωτάς πρώτα .

  • #
    1

    σωστό ότι ΔΕΝ πρέπει να φωτογραφίζουμε όχι μόνο παιδιά αλλά και όλα τα άτομα χωρίς την άδεια τους, ΟΜΩΣ οι τρεις άντρες αυτοί αν είχαν κάμερες με τηλεφακούς και τα έβγαζαν από 100 μέτρα μακριά τότε θα το καταλάβαινε κανείς;;; όχι δε νομίζω!!! ;)

  • Ποιά είναι η γνώμη σου;

    Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

    Subscribe to our newsletter!