Το Time επιλέγει τις 10 καλύτερες φωτογραφίες για το 2014


Το Time επιλέγει τις 10 καλύτερες φωτογραφίες για το 2014

Σας προειδοποιούμε ότι μερικές εικόνες έχουν πολύ σκληρό περιεχόμενο.

Η παρουσιάστρια των Οσκαρ 2014, Ellen Degeneres, μαζεύει γύρω της μερικούς από τους μεγαλύτερους αστέρες του Χόλιγουντ για μία selfie φωτογραφία. Η φωτογραφία ξεκίνησε ως αστείο και σκοπός της Ellen ήταν να βγει μία φωτογραφία με την Meryl Streep, με σκοπό να σπάσει το ρεκόρ της πιο διαδεδομένης εικόνας στο Twitter. Την φωτογραφία τράβηξε ο ηθοποιός Bradley Cooper με το τηλέφωνο της Ellen.

ELLEN DEGENERES—REUTERS

ELLEN DEGENERES, REUTERS

H φωτογραφία του Whitney Curtis δείχνει τον 23χρονο αφροαμερικανό Rashaad Davis να σηκώνει τα χέρια του μπροστά σε ένοπλους αστυνομικούς στο Ferguson. Λίγο μετά την λήψη της φωτογραφίας ο φωτογράφος χτυπήθηκε στο πόδι από λαστιχένια σφαίρα από τους αστυνομικούς, ενώ ο νεαρός στην φωτογραφία συνελήφθη.

WHITNEY CURTIS, NEW YORK TIMES/REDUX

WHITNEY CURTIS, NEW YORK TIMES/REDUX

Ο Daniel Berehulak βρέθηκε στην Μονρόβια της Λιβερίας για να καλύψει το ξέσπασμα του Έμπολα. Στην εικόνα βλέπουμε τον οκτάχρονο James Dordor να μεταφέρεται από ιατρικό προσωπικό με προστατευτικό εξοπλισμό για να αντιμετωπιστεί η δύσκολη κατάσταση του. Το παιδί έμεινε για πάνω από 3 ώρες στο έδαφος με τον πατέρα του στο πλάι να προσπαθεί να του δώσει να πιει λίγο νερό. Τελικά λίγο μετά την μεταφορά του στο ETU ο μικρός James πέθανε.

DANIEL BEREHULAK, THE NEW YORK TIMES/REDUX

DANIEL BEREHULAK, THE NEW YORK TIMES/REDUX

Στην φωτογραφία του Ross McDonnell βλέπουμε τα αποτελέσματα των καταστροφών που προκάλεσαν διαδηλωτές στο Κίεβο της Ουκρανίας.

ROSS MCDONNELL

ROSS MCDONNELL

Ο Tomas van Houtryve τράβηξε την παρακάτω εικόνα με την βοήθεια ενός drone, στην λίμνη Oroville της Καλιφόρνια.

TOMAS VAN HOUTRYVE, VII

TOMAS VAN HOUTRYVE, VII

Ο Massimo Sestini πέρασε 12 ημέρες στο πλοίο FREMM Bergamini, το οποίο είχε αποστολή την διάσωση προσφύγων μεταξύ Αφρικής και Μάλτας. Η φωτογραφία τραβήχτηκε από ελικόπτερο και δείχνει εκατοντάδες ανθρώπους να ζητούν βοήθεια.

MASSIMO SESTINI, POLARIS

MASSIMO SESTINI, POLARIS

Η φωτογραφία του Tyler Hicks δείχνει ένα άνδρα να μεταφέρει ένα τραυματισμένο παιδί, μετά από επίθεση των Ισραηλινών σε παραλία της Γάζα, ενώ ένα άλλο παιδί είναι νεκρό στο έδαφος.

TYLER HICKS, THE NEW YORK TIMES/REDUX

TYLER HICKS, THE NEW YORK TIMES/REDUX

Ο Moises Dudnik έβγαλε την φωτογραφία μέσα σε ιρακινό ελικόπτερο διάσωσης στο Ιράκ. Ο Moises επέβαινε σε άλλο ελικόπτερο το οποίο μετέφερε πολίτες σε ασφαλή τοποθεσία και το οποίο καταρρίφθηκε. Στην εικόνα βλέπουμε τον νεκρό πιλότο του πρώτου ελικοπτέρου και τραυματίες που επέζησαν της κατάρριψης.

MOISES SAMAN, MAGNUM FOR TIME

MOISES SAMAN, MAGNUM FOR TIME

Ο Nikita Dudnik τράβηξε την φωτογραφία το καλοκαίρι στην Ρωσία ενώ βρισκόταν σε μία παραλία στην οποία ξαφνικά άρχισε να πέφτει χαλάζι.

NIKITA DUDNIK, AP

NIKITA DUDNIK, AP

Η φωτογραφία του Jerome Sesssini δείχνει το πτώμα ενός ανθρώπου που επέβαινε στο αεροπλάνο που καταρρίφθηκε στην Ουκρανία τον Ιούλιο.

JEROME SESSINI, MAGNUM

JEROME SESSINI, MAGNUM

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Time

Πηγή:

Time
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!