Αυτοί είναι οι 100 κορυφαίοι φωτογράφοι στο Internet για το 2015


Αυτοί είναι οι 100 κορυφαίοι φωτογράφοι στο Internet για το 2015

Η έρευνα έγινε από την ιστοσελίδα XXLPIX χρησιμοποιώντας τον δείκτη WPI, Web Popularity Index, ο οποίος λαμβάνει υπόψη του 3 σημαντικά στοιχεία για το Internet και τα κοινωνικά δίκτυα:
– το σε πόσους ανθρώπους φτάνουν οι δημοσιεύσεις των φωτογράφων
– την αλληλεπίδραση των φωτογράφων με τους άλλους χρήστες
– και τις εξωτερικές αναφορές στους φωτογράφους

Η έρευνα αναλύει τους φίλους και ακόλουθους των φωτογράφων στα πιο σημαντικά κοινωνικά δίκτυα, Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, Flickr, Tumblr, 500px.

Η πρώτη δεκάδα των φωτογράφων που ξεχώρισαν είναι οι:
1. Brandon Stanton
2. Murad Osmann
3. Mario Testino
4. Clark Little
5. Michael Schulz
6. Terry Richardson
7. Steve McCurry
8. Todd Anthony Tyler
9. Sudhir Shivaram
10. Nick Brandt

Από αυτούς πρώτο βρίσκουμε τον Αμερικανό δημιουργό του project “Humans of New York”, Brandon Stanton. Ο Brandon έχει 15 εκατομμύρια φίλους στο Facebook και τις δημοσιεύσεις του βλέπουν πάνω από 400.000 άτομα.

Στους πρώτους 100, οι 82 είναι άντρες και μόλις 18 γυναίκες, με την πρώτη από τις γυναίκες να είναι στην 17η θέση, η Αμερικανίδα Emily Soto. Επιπλέον οι περισσότεροι, 21 τον αριθμό, έχουν γεννηθεί τη δεκαετία του ’80.

Από τους 100 φωτογράφους που μπήκαν στη λίστα, οι 34 είναι Αμερικανοί (Η.Π.Α.) δείχνοντας πόσο μπροστά είναι οι Αμερικανοί στο μάρκετινγκ και την χρήση των κοινωνικών δικτύων.
Ακολουθεί η Γερμανία με 22 φωτογράφους και η Μ.Βρετανία με 10 φωτογράφους, ενώ 4η είναι η Γαλλία με 9 φωτογράφους.

Στα είδη φωτογραφίας 15 φωτογράφοι δηλώνουν φωτογράφοι πορτραίτου, 14 φωτογράφοι δρόμου και 14 φωτογράφοι μόδας.

Τέλος το 97% των φωτογράφων χρησιμοποιούν το Facebook, το 93% έχει δική του ιστοσελίδα, το 84% χρησιμοποιεί το Instagram και το 83% το Twitter.

Δείτε το αναλυτικό Infographic.

infographic-top-photographers-1

Θα βρείτε την πλήρη λίστα των 100 φωτογράφων εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Great Photographers

Πηγή:

xxlpix
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!