Εσείς θα βγάζατε selfie δίπλα σε βίσωνα;


Εσείς θα  βγάζατε selfie δίπλα σε βίσωνα;

Στο Εθνικό πάρκο Yellowstone, οι τουρίστες τόλμησαν να πλησιάσουν βίσωνες για να τους χαϊδέψουν και να βγάλουν selfies.

Τα τελευταία χρόνια, έχει αυξηθεί ο αριθμός των περιστατικών από ανθρώπους που θέλουν να τραβήξουν selfies με άγρια ζώα. Παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις από τις αρχές να τηρούν αποστάσεις ασφαλείας και να σέβονται το χώρο αυτών των πλασμάτων, ορισμένα άτομα συνεχίζουν να αγνοούν αυτές τις προειδοποιήσεις, θέτοντας σε κίνδυνο τόσο τους ίδιους όσο και τα ζώα που συναντούν. Στο παραπάνω βίντεο είδατε ένα πρόσφατο περιστατικό που συνέβη στο Εθνικό πάρκο Yellowstone. Οι τουρίστες τόλμησαν να πλησιάσουν βίσωνες για να τους χαϊδέψουν και να βγάλουν selfies, αλλά τα πράγματα δεν πήγαν και τόσο τέλεια. Μια γυναίκα από μια ομάδα τουριστών, πήγε να χαϊδέψει ένα βίσωνα όπως δείχνει το βίντεο, αλλά το ζώο αντέδρασε απότομα και ανάγκασε τη γυναίκα να φύγει τρέχοντας και φωνάζοντας. Ευτυχώς, δεν τραυματίστηκε.

Οι βίσωνες, βρίσκονται κυρίως σε εθνικά πάρκα και προστατευόμενες περιοχές και διαδραματίζουν ζωτικό ρόλο στη διατήρηση της ισορροπίας των οικοσυστημάτων. Ωστόσο, το μέγεθός τους και η απρόβλεπτη συμπεριφορά, τους καθιστούν δυνητικά επικίνδυνους αν τους πλησιάσει κανείς από πολύ κοντά. Υπάρχει μάλιστα ένας λογαριασμός στο Instagram με ονομασία “tourons of Yellowstone” που είναι αφιερωμένος στους “tourons” (ένωση του “tourist” και “moron” δηλαδή τουρίστας και ανόητος) και παρουσιάζει μερικούς από τους παραβάτες. Παράδειγμα:

Τη συγκεκριμένη γυναίκα μάλλον δεν την ενδιαφέρει η ασφάλειά της, αλλά ούτε το να σεβαστεί τους κανονισμούς όσο αφορά το περιβάλλον και την άγρια ζωή:

Ο άνθρωπος που τη βιντεοσκόπησε, αναφέρει ότι για 10 λεπτά στεκόταν δίπλα στο βίσωνα για να βγάλει την τέλεια selfie, παρόλο που της είχαν πει επανειλημμένα από το πάρκο να φύγει από εκεί αμέσως. Σε ένα άλλο βίντεο, ένας φωτογράφος πήγε κοντά σε έναν βίσωνα του πάρκου και έσκυψε σε ένα σημείο για φωτογραφίες. Ο νεαρός βίσωνας τον πλησίασε σε απόσταση αναπνοής:

Ο φωτογράφος στάθηκε και αυτός τυχερός, γιατί ο νεαρός βίσωνας δεν έκανε κάποια απότομη κίνηση ή επίθεση, παρόλο που βρισκόταν ακριβώς μπροστά στο πρόσωπό του:

Για αυτό λοιπόν, να θυμάστε το εξής: Η πολύ στενή προσέγγιση της άγριας ζωής όχι μόνο θέτει τη ζωή σας σε κίνδυνο, αλλά διαταράσσει επίσης τη φυσική συμπεριφορά των ζώων και μπορεί να τα οδηγήσει σε περιττό άγχος ή επιθετικότητα.

Αναζητήστε όλα τα νέα προϊόντα στο κατάστημα
Ρεπέλλα Φωτογραφικά.

To pttlgr στηρίζεται για την λειτουργία του στους αναγνώστες του!
Μπορείς να βοηθήσεις με μία μικρή δωρεά!
Υποστηρίξτε το pttlgr ακόμα και με μόλις 1€ – χρειάζεται μόνο ένα λεπτό. Εάν μπορείτε, σκεφτείτε να μας υποστηρίξετε με ένα ποσό κάθε μήνα.
Σας ευχαριστούμε.

Στηρίξτε το pttlgr και την προσπάθεια μας για έγκυρη και άμεση ενημέρωση ακολουθώντας μας
σε InstagramYouTube και Facebook!

Ακολουθήστε το pttlgr στα Google News, εδώ!

Κάνε Εγγραφή / Subscribe στο κανάλι μας στο YouTube, αποκλειστικά για φωτογραφία και φωτογραφικό εξοπλισμό!

Πριν φύγετε δείτε

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή:

Petapixel
author
Γιώργος Σπανουδάκης

Είμαι ο Σπανουδάκης Γιώργος, φωτογράφος με έδρα την Αθήνα και έχω σπουδάσει μουσική και φωτογραφία (κάτοχος Bachelor of Arts). Ασχολούμαι επίσης με επεξεργασία φωτογραφιών και βίντεο. Εξειδικεύομαι σε φωτογραφίσεις κάθε είδους καλλιτεχνικών εκδηλώσεων και πορτρέτων. Όταν έχω χρόνο ασχολούμαι επίσης με αστροφωτογραφία, φωτογραφία τοπίου και λατρεύω να εκφράζομαι δημιουργώντας δικά μου φωτογραφικά concept.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!