Τίγρης επιτέθηκε σε τουρίστα όταν επιχείρησε να βγάλει selfie μαζί της!

Μια τίγρης στην Ταΐλάνδη όρμησε σε Ινδό τουρίστα όταν επιχείρησε να βγάλει selfie μαζί της.
Τα πράγματα δεν πήγαν καθόλου καλά! Το τρομακτικό περιστατικό σημειώθηκε στο Ζωολογικό κήπο Tiger Kingdom στο Πουκέτ της Ταϊλάνδης. Στο σοκαριστικό παραπάνω βίντεο φαίνεται ο Ινδός τουρίστας και επισκέπτης του Ζωολογικού κήπου (του οποίου το όνομα δεν αποκαλύφθηκε) να περπατά αμέριμνος μαζί με μια τίγρη του χώρου κρατώντας τη μάλιστα από μια αλυσίδα. Στόχος του ήταν να φωτογραφηθεί μαζί της.
Ωστόσο, η κατάσταση δεν εξελίχθηκε όπως θα το ήθελε. Τη στιγμή που τοποθετεί το χέρι του στην πλάτη της και στέκεται για φωτογράφιση, η τίγρης αντιδρά βίαια και του επιτίθεται απότομα! Το προσωπικό ασφαλείας του πάρκου επενέβη μεν άμεσα (περιορίζοντας την επίθεση και απομακρύνοντας το ζώο) αλλά ο τουρίστας υπέστη ορισμένα τραύματα, ενώ του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.
Ο άνδρας μπορεί να γλύτωσε από τα χειρότερα, αλλά το περιστατικό έχει προκαλέσει την άμεση κινητοποίηση φιλοζωικών οργανώσεων στην Ταϊλάνδη αλλά και διεθνώς. Η οργάνωση Wildlife Friends Foundation Thailand για παράδειγμα η οποία δραστηριοποιείται στη διάσωση άγριας ζωής, ζήτησε να σταματήσει η εκμετάλλευση μεγάλων αιλουροειδών για ψυχαγωγικούς σκοπούς. Το αρχικό βίντεο που κοινοποιήθηκε με τη συγκεκριμένη σκηνή συγκέντρωσε 2,7 εκατομμύρια προβολές μόλις σε μία ημέρα (Στο X, το οποίο όμως φαίνεται να έχει διαγραφεί αυτή τη στιγμή).
Αυτή η κατάσταση πάντως έχει ξεκινήσει μια συζήτηση σχετικά με τη λήψη επικίνδυνων selfie (ή γενικότερα φωτογραφιών) κοντά σε άγρια ζώα. Τα άγρια ζώα ανήκουν στη φύση και στο περιβάλλον, ενώ έχουν και αυτά δικαίωμα να ζουν ελεύθερα στον ίδιο πλανήτη με εμάς. Ωστόσο, οι άνθρωποι έχουν καταστρέψει μεγάλο μέρος του φυσικού τους περιβάλλοντος ή τα θανατώνουν ή τα αιχμαλωτίζουν με σκοπό την εκμετάλλευσή τους. Αλλά αυτό σημαίνει ότι ζουν κάτω από άσχημες πολλές φορές συνθήκες.
Η Παγκόσμια Προστασία Ζώων (World Animal Protection) αναφέρει ότι το 40% των “selfies άγριας ζωής” που δημοσιεύονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι “κακές selfies”που σημαίνει ότι κάποιος αγκαλιάζει, κρατάει ή αλληλεπιδρά ακατάλληλα με ένα άγριο ζώο. Μια “καλή selfie” η φωτογραφία άγριας ζωής θεωρείται μια φωτογραφία όπου δεν υπάρχει επαφή μεταξύ ενός ζώου και ενός ανθρώπου και το ζώο δεν ακινητοποιείται ή κρατείται σε αιχμαλωσία για να χρησιμοποιηθεί ως “εικαστικό δρώμενο”.
Αναζητήστε όλα τα νέα προϊόντα στο κατάστημα
Ρεπέλλα Φωτογραφικά.
To pttlgr στηρίζεται για την λειτουργία του στους αναγνώστες του!
Μπορείς να βοηθήσεις με μία μικρή δωρεά!
Υποστηρίξτε το pttlgr ακόμα και με μόλις 1€ – χρειάζεται μόνο ένα λεπτό. Εάν μπορείτε, σκεφτείτε να μας υποστηρίξετε με ένα ποσό κάθε μήνα.
Σας ευχαριστούμε.
Στηρίξτε το pttlgr και την προσπάθεια μας για έγκυρη και άμεση ενημέρωση ακολουθώντας μας
σε Instagram, YouTube και Facebook!
Ακολουθήστε το pttlgr στα Google News, εδώ!

Πριν φύγετε δείτε
- Big Man: Η νέα ταινία μικρού μήκους του Stormzy γυρίστηκε εξ ολοκλήρου με iPhone 16 Pro
- Rollei 35AF: Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η προ-πώληση της αναγεννημένης φιλμάτης κάμερας
- Η Voigtländer παρουσιάζει τον νέο APO-Lanthar 28mm f/2: Ο καλύτερος ευρυγώνιος φακός στην ιστορία της
- Oakley Meta HSTN: Τα νέα AI γυαλιά από τη συνεργασία Meta και Oakley για αθλητές και fans
- Adobe: Αυτές είναι οι καλύτερες μέρες και ώρες για να δημοσιεύεις Reels στο Instagram
- Behold Camera: Η έξυπνη κάμερα που φέρνει επανάσταση στην παρατήρηση άγριας ζωής