Μία Influencer μηνύθηκε γιατί ισχυρίζετε ότι είναι η πρώτη γυναίκα που επισκέφτηκε όλες τις χώρες στον κόσμο!


Μία Influencer μηνύθηκε γιατί ισχυρίζετε ότι είναι η πρώτη γυναίκα που επισκέφτηκε όλες τις χώρες στον κόσμο!

Το 2017, η Cassie De Pecol έσπασε δύο παγκόσμια ρεκόρ Γκίνες και προβλήθηκε στο National Woman’s History Museum ως η πρώτη γυναίκα που ταξίδεψε σε όλες τις χώρες του κόσμου.

Τα δύο ρεκόρ Γκίνες που κατείχε η De Pecol είναι το ρεκόρ για τον ταχύτερο χρόνο για να επισκεφτείς όλες τις χώρες (γυναίκες) και για τον ταχύτερο χρόνο για να επισκεφτείς όλες τις χώρες (συνολικά), ρεκόρ που έχασε από την Taylor Demonbreun, το 2018. Τα Γκίνες δεν έχουν καταγράψει στα ρεκόρ των δύο γυναικών το ρεκόρ ως η πρώτη γυναίκα που ταξίδεψε σε όλες τις χώρες του κόσμου.

Παρόλα αυτά η De Pecol έχει προβληθεί ευρέως ως η πρώτη γυναίκα που ταξίδεψε σε όλες τις χώρες του κόσμου σε πολλά σημαντικά μέσα ενημέρωσης, όπως το CNN, το Forbes, οι New York Times και το Today. Η επιτυχία της οφείλεται σε βίντεο και φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν στο διαδίκτυο και τα κοινωνικά δίκτυα και καταγράφουν τα ταξίδια της.

Οι ισχυρισμοί της De Pecol την έχουν βοηθήσει να έχει εκατοντάδες χιλιάδες ακολούθους στο Instagram και στο TikTok, ενώ έχει το δικό της podcast, έχει δώσει μια ομιλία στο TED, έχει πληρωθεί για να κάνει ομιλίες και να προωθήσει εταιρείες και προϊόντα και έχει γράψει ένα βιβλίο.

Φαίνεται όμως ότι ο ισχυρισμός της συγκεκριμένης γυναίκας δεν είναι αληθής καθώς υπάρχουν άλλες γυναίκες, όπως η 56χρονη Nina Sedano από την Γερμανία που λέει ότι έχει επισκεφτεί όλες τις χώρες του κόσμου, πριν την De Pecol, με τα ταξίδια της να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το 2011. Δίπλα σε αυτήν είναι και η Lee Abbamonte, η οποία εκτός του ότι η ίδια έχει ταξιδέψει σε όλες τις χώρες του κόσμου λέει ότι ξέρει άλλες 3 ή 4 γυναίκες που έχουν κάνει το ίδιο.

Μία άλλη γυναίκα που έχει ταξιδέψει σε όλες τις χώρες του κόσμου, η Audrey Walsworth, ετών 87, αναφέρει:

Αυτό είναι το πρόβλημα με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα εκεί έξω.Μόλις είναι εκεί έξω, οι άνθρωποι υποθέτουν ότι είναι αλήθεια.

Η De Pecol είναι επί του παρόντος έχει μηνυθεί από την Travelers United σύμφωνα με τον Νόμο περί Προστασίας Καταναλωτών της D.C. (CPPA), με την αγωγή να λέει ότι η De Pecol συμμετείχε σε παραπλανητική ή ψευδή διαφήμιση.

Η καταγγελία αναφέρει ότι η De Pecol «εξαπάτησε επενδυτές και χορηγούς λέγοντάς τους ότι ήταν η πρώτη γυναίκα που ταξίδεψε σε κάθε χώρα της γης ενώ δεν ήταν, αλλά επίσης παραπλάνησε και εξαπάτησε τον Τύπο ακόμη και χρόνια μετά, για τα επιτεύγματά της».

Η Travelers United ελπίζει ότι η μήνυση θα είναι μια στιγμή καμπής στον κλάδο, φέρνοντας μεγαλύτερη ευθύνη σε αξιώσεις που διατυπώνονται από δημιουργούς ταξιδιωτικού περιεχομένου. «Ελπίζουμε ότι άλλοι μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί θα ενθαρρυνθούν να υποβάλουν παρόμοιες αγωγές», είπε η Lauren Wolfe, σύμβουλος της Travelers United, «αλλά, το πιο σημαντικό, η FTC θα πρέπει να το αναλάβει αυτό. Νομίζω ότι αυτό πρέπει να είναι ένα πολιτικό ζήτημα. Και τα δύο μέρη θέλουν να δουν περισσότερη ρύθμιση στις πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Η FTC θα πρέπει να έχει ένα ολόκληρο τμήμα επικεντρωμένο στην αλήθεια στη διαφήμιση επιρροής».

Η De Pecol λέει σχετικά με τη μήνυση στη Washington Post:

Αυτή η καταγγελία είναι μια ακόμη αβάσιμη επίθεση εναντίον μου και των επιτευγμάτων μου. Σκοπεύω να αμφισβητήσω σθεναρά αυτό που δυστυχώς φαίνεται να είναι μια επανάληψη των ίδιων αβάσιμων ισχυρισμών που έχουν διατυπωθεί εναντίον μου στο παρελθόν.

Στο άρθρο της Washington Post με τίτλο “Μετράει το να ταξιδέψετε σε κάθε χώρα του κόσμου αν δεν δημοσιεύσετε στο Διαδίκτυο;” λέει ότι “η αλήθεια είναι ότι η De Pecol δεν είναι η πρώτη γυναίκα που ταξίδεψε σε κάθε χώρα του κόσμου. Ούτε είναι η πρώτη γυναίκα που ταξίδεψε σε κάθε χώρα μόνη της. Είναι η πρώτη όμως που το διεκδικεί στα social media”.

Με άλλα λόγια στην εποχή των social media, ότι δηλώσεις είσαι, πολύ παραπάνω από ότι ίσχυε αυτό την εποχή προ του Internet. Με μερικές φωτογραφίες και βίντεο μπορείς να ισχυριστείς ότι θέλεις καθώς όσοι παρακολουθούν δεν μπαίνουν στην διαδικασία να ελέγξουν την αλήθεια όσων ισχυρίζεσαι.

Αναζητήστε όλα τα νέα προϊόντα στο κατάστημα
Ρεπέλλα Φωτογραφικά.

To pttlgr στηρίζεται για την λειτουργία του στους αναγνώστες του!
Μπορείς να βοηθήσεις με μία μικρή δωρεά!
Υποστηρίξτε το pttlgr ακόμα και με μόλις 1€ – χρειάζεται μόνο ένα λεπτό. Εάν μπορείτε, σκεφτείτε να μας υποστηρίξετε με ένα ποσό κάθε μήνα.
Σας ευχαριστούμε.

Στηρίξτε το pttlgr και την προσπάθεια μας για έγκυρη και άμεση ενημέρωση ακολουθώντας μας
σε InstagramYouTube και Facebook!

Ακολουθήστε το pttlgr στα Google News, εδώ!

Κάνε Εγγραφή / Subscribe στο κανάλι μας στο YouTube, αποκλειστικά για φωτογραφία και φωτογραφικό εξοπλισμό!

Πριν φύγετε δείτε

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή:

Washington Post
author

Η ομάδα του pttlgr αποτελείται από φωτογράφους συντάκτες που αγαπούν την φωτογραφία και την ενημέρωση!

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!