Trophy Camera, μία μηχανή που κρίνει τις φωτογραφίες σας


Trophy Camera, μία μηχανή που κρίνει τις φωτογραφίες σας

Πολλές φορές οι φωτογράφοι έχουν πρόβλημα στο να κρίνουν αν μία φωτογραφία τους είναι καλή ή όχι.

Η Trophy Camera φαίνεται ότι κάνει αυτή τη δουλειά για τον φωτογράφο, αν και όχι με επιτυχία.

Η Trophy Camera, δημιουργία των Dries Depoorter Max Pinckers, είναι μία μηχανή η οποία κρίνει τις φωτογραφίες που τραβάει. Αναλύοντας όλους τους νικητές των World Press Awards από το 1955 και κατηγοριοποιώντας τις βραβευμένες φωτογραφίες ανάλογα το θέμα (άντρας, γυναίκα, στρατιώτες κτλ), ο ειδικός αλγόριθμος που διαθέτει αναλαμβάνει να δει αν η φωτογραφία που τραβήχτηκε είναι κοντά στα στάνταρ τους.

Αν η φωτογραφία που έχει τραβηχτεί έχει τουλάχιστον 90% ομοιότητες με τις βραβευμένες αυτές εικόνες, η μηχανή ανεβάζει τη φωτογραφία αυτή σε μία ειδική ιστοσελίδα. Βέβαια τα αποτελέσματα που βλέπουμε είναι πολύ κακά, καθώς οι εικόνες είναι υπο-φωτισμένες ή θολές, αλλά παρόλα αυτά η μηχανή τις έχει ανεβάσει.

Οι δημιουργοί της Trophy Camera το γνωρίζουν ότι η κάμερα δεν λειτουργεί όπως θα θέλανε, αλλά όπως λένε σκοπός τους είναι να τραβήξουν την προσοχή του κόσμου στο τι εικόνες και πληροφορίες βλέπουν μέσω των Μ.Μ.Ε.

Η Trophy Camera αποτελείται από ένα Raspberry Pi Zero W, μία κάμερα Full HD, ένα μικρό panel και μπαταρία των 5.000 mAh και ο χρήστης της δεν μπορεί να κάνει καμία ρύθμιση. Αυτή τη στιγμή είναι μέρος μίας έκθεσης στο φωτογραφικό μουσείο FOMU της Αμβέρσα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή:

Petapixel
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!