Οι ΗΠΑ προειδοποιούν ότι η παγκόσμια έλλειψη chip θα διαρκέσει πιθανότατα όλο το 2022


Οι ΗΠΑ προειδοποιούν ότι η παγκόσμια έλλειψη chip θα διαρκέσει πιθανότατα όλο το 2022

Το Bloomberg αναφέρει ότι το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ δημοσίευσε μια έκθεση για την αλυσίδα εφοδιασμού ημιαγωγών που εκτιμά ότι η παγκόσμια έλλειψη θα διαρκέσει τουλάχιστον μέχρι το τέλος του 2022.

Η έλλειψη είναι ιδιαίτερα επιζήμια για τις αυτοκινητοβιομηχανίες και τους παραγωγούς ιατρικών συσκευών (σύμφωνα με την έκθεση), ενώ γνωρίζουμε πολύ καλά ότι το πρόβλημα έχει προκαλέσει σοβαρές ανωμαλίες στην παραγωγή και διάθεση των φωτογραφικών προϊόντων.

Η μελέτη του Υπουργείου Εμπορίου ήταν ολοκληρωμένη, λαμβάνοντας δεδομένα για την αλυσίδα εφοδιασμού από περίπου 150 εταιρείες που συμμετέχουν στην αλυσίδα παραγωγής ημιαγωγών και ανήκουν σε διάφορους τομείς της βιομηχανίας. Η ζήτηση το 2021 ήταν υψηλότερη κατά περίπου 17% από ό,τι δύο χρόνια νωρίτερα. Οι εταιρείες δεν βλέπουν το πρόβλημα να λυθεί τους επόμενους έξι μήνες, σύμφωνα με την έκθεση.

Οι αξιωματούχοι κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η κυβέρνηση δεν μπορούσε να τερματίσει άμεσα την έλλειψη. Οι ιδιωτικές εταιρείες είναι σε «καλύτερη θέση» για να ξεπεράσουν τις προκλήσεις αυξάνοντας την παραγωγή, βελτιστοποιώντας τα σχέδιά τους και περιορίζοντας τον αντίκτυπο στις αλυσίδες εφοδιασμού τους. Η έλλειψη chip είναι επίσης βασικός λόγος για τον υψηλότερο πληθωρισμό, ο οποίος έχει δημιουργήσει προβλήματα στον Λευκό Οίκο.

«Η αλυσίδα εφοδιασμού ημιαγωγών παραμένει εύθραυστη», ανέφερε η έκθεση, παρά την πολύμηνη εργασία της κυβέρνησης Μπάιντεν για την ανακούφιση των ελλείψεων. «Η ζήτηση συνεχίζει να ξεπερνά κατά πολύ την προσφορά».

Σύμφωνα με την έκθεση η κυβέρνηση των Η.Π.Α. διερευνά πιθανή αύξηση των τιμών για ορισμένους τύπους ημιαγωγών που έχουν «ασυνήθιστα υψηλές τιμές» κατά τη διάρκεια της κρίσης προσφοράς. Η κυβέρνηση δεν βρήκε αποδείξεις για προσπάθειες αποθήκευσης και μη διάθεσης τσιπ, κάτι που προηγουμένως πιστευόταν ότι ήταν ένας παράγοντας που συνέβαλε στην έλλειψη. Η κυβέρνηση Μπάιντεν απαίτησε πέρυσι από τις εταιρείες στην αλυσίδα εφοδιασμού ημιαγωγών να παρέχουν πληροφορίες σχετικά με το στοκ και τη ζήτηση τσιπ για να βοηθήσουν στον εντοπισμό των σημείων συμφόρησης. Προμηθευτές και καταναλωτές τσιπ έχουν κατά καιρούς κατηγορήσει ο ένας τον άλλον για σύγχυση στις συναλλαγές τους.

Ωστόσο, νέα εργοστάσια παραγωγής δεν αναμένεται να μπουν σε λειτουργία σύντομα, ώστε να προσφέρουν άμεση ανακούφιση για την έλλειψη. Η Intel Corp. ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα την δημιουργία ενός εργοστασίου κατασκευής τσιπ 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων στα περίχωρα του Οχάιο, το οποίο η εταιρεία αναμένει να γίνει η μεγαλύτερη τοποθεσία παραγωγής πυριτίου στον κόσμο. Το εργοστάσιο αναμένεται να λειτουργήσει έως το 2025. Επιπλέον η Samsung Electronics Co. και η Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. επεκτείνουν τις επενδύσεις τους στις ΗΠΑ, αν και αυτή η παραγωγή δεν θα μπει σε λειτουργία ούτε φέτος.

Τα περισσότερα στελέχη του κλάδου έχουν προειδοποιήσει ότι η έλλειψη δεν θα μειωθεί μέχρι το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, με ορισμένα προϊόντα να συνεχίζουν να καθυστερούν, λόγω της σπανιότητας ανταλλακτικών, και το 2023.

Αναζητήστε όλα τα νέα προϊόντα στο κατάστημα
Ρεπέλλα Φωτογραφικά.

To pttlgr στηρίζεται για την λειτουργία του στους αναγνώστες του!
Μπορείς να βοηθήσεις με μία μικρή δωρεά!
Υποστηρίξτε το pttlgr ακόμα και με μόλις 1€ – χρειάζεται μόνο ένα λεπτό. Εάν μπορείτε, σκεφτείτε να μας υποστηρίξετε με ένα ποσό κάθε μήνα.
Σας ευχαριστούμε.

Στηρίξτε το pttlgr και την προσπάθεια μας για έγκυρη και άμεση ενημέρωση ακολουθώντας μας
σε InstagramYouTube και Facebook!

Ακολουθήστε το pttlgr στα Google News, εδώ!

Κάνε Εγγραφή / Subscribe στο κανάλι μας στο YouTube, αποκλειστικά για φωτογραφία και φωτογραφικό εξοπλισμό!

Πριν φύγετε δείτε

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή:

bloomberg
author

Η ομάδα του pttlgr αποτελείται από φωτογράφους συντάκτες που αγαπούν την φωτογραφία και την ενημέρωση!

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!