VLC 360: Ειδική έκδοση για προβολή φωτογραφιών και videos 360 μοιρών


VLC 360: Ειδική έκδοση για προβολή φωτογραφιών και videos 360 μοιρών

Η επανάσταση που φέρνει το Virtual Reality και η δημιουργία φωτογραφιών και videos 360 μοιρών είναι το μεγάλο θέμα των ημερών μας.

Όλοι, από κατασκευαστές hardware μέχρι δημιουργούς software, προσπαθούν να μείνουν κοντά στις εξελίξεις και να ακολουθήσουν το ρεύμα της εποχής.

Τι όμως χρησιμότητα θα είχαν οι κάμερες και φωτογραφικές μηχανές λήψης φωτογραφιών και videos 360 μοιρών αν δεν υποστηρίζεται η προβολή τους σε τηλεοράσεις και Η/Υ;

Ο VLC Media Player, ένα από τα πιο δημοφιλή λογισμικά open source για τη προβολή φωτογραφιών και videos, σε συνεργασία με τη κατασκευάστρια καμερών λήψεων 360 μοιρών, Giroptic, ανακοίνωσε τη υποστήριξη προβολής φωτογραφιών και videos 360 μοιρών.

Προς το παρόν η νέα δυνατότητα είναι διαθέσιμη μέσω του νέου λογισμικού VLC 360 και επιτρέπει τη προβολή του υλικού σε Zoom, Little planet και Reverse Little planet (ο έλεγχος γίνεται μέσω ποντικιού και πληκτρολογίου). Σύντομα η νέα δυνατότητα θα ενσωματωθεί στη επερχόμενη έκδοση του VLC Media Player 3.0.

VLC 360

Μπορείτε να κατεβάσετε το VLC 360 από εδώ, για Windows 7 και νεώτερο και Mac OS 10.10 και νεώτερο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή:

VLC 360
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!