Θες να γίνεις φωτογράφος άγριας φύσης? Το σκέφτηκες καλά?


Θες να γίνεις φωτογράφος άγριας φύσης?  Το σκέφτηκες καλά?

Είμαι σίγουρος ότι αν ήταν εύκολο να γίνει κάποιος φωτογράφος άγριας φύσης θα ήταν η πρώτη επιλογή πολλών ανθρώπων. Βέβαια η αλήθεια είναι ότι μιλάμε για ένα από τα πιο δύσκολα επαγγέλματα και ίσως από τα πιο επικίνδυνα.  Οι φωτογράφοι άγριας φύσης βρίσκονται πολλές φορές σε απόσταση αναπνοής από ζώα, των οποίων τα ένστικτα είναι επιθετικά και η συμπεριφορά απρόβλεπτη.  Ο Βέλγος φωτογράφος Adrien Deschryver,  στο ντοκιμαντέρ του 1974 Gorilla του Dieter Plage, μας δίνει να καταλάβουμε ότι οι φωτογραφίες ζώων που πολλές φορές θαυμάζουμε σε περιοδικά και διαδίκτυο δεν είναι εύκολο να τραβηχτούν.  Παρακολουθήστε το συγκλονιστικό video που ακολουθεί:
[myyoutubeplaylist KujmrcF0ZxU]
Και επειδή το video είναι λίγο τρομακτικό και για να ελαφρύνουμε την ατμόσφαιρα, οι οδηγίες των ειδικών λένε ότι όταν ένας γορίλλας εφορμά καλό είναι να κάτσουμε ακίνητοι και ποτέ να μην τρέξουμε.  Επίσης καλό θα ήταν να μην τον κοιτάμε στα μάτια και να περιμένουμε να περάσει πριν κάνουμε οτιδήποτε (απαγορεύεται ακόμα και να ακουστεί το κλείστρο της μηχανής!)!  Το παρακάτω video δείχνει την σωστή αντίδραση όταν κάτι αναπάντεχο συμβεί!
[myyoutubeplaylist lb-vpmW1n7U]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!