Περιοδικό για γάμους λέει ότι ο φωτογράφος γάμου πρέπει να έχει Canon ή Nikon


Περιοδικό για γάμους λέει ότι ο φωτογράφος γάμου πρέπει να έχει Canon ή Nikon

To Brides Magazine έχει ξαναχτυπήσει ευαίσθητες χορδές στον κόσμο της φωτογραφίας όταν πρότεινε στα ζευγάρια να μην προσφέρουν γεύμα στους φωτογράφους τους.

Για άλλη μία φορά λοιπόν έρχεται στο επίκεντρο για τους φωτογράφους που ασχολούνται με την φωτογράφιση γάμου, με το άρθρο “Essential Questions You Need to Ask Your Wedding Photographer” (σημαντικά πράγματα που πρέπει να ρωτήσετε τον φωτογράφο του γάμου σας).

Ίσως το πιο “περίεργο” (ή εξοργιστικό για άλλους) είναι ότι ο συντάκτης του άρθρου, βάση συζητήσεων με φωτογράφους γάμων αναφέρει ότι το ζευγάρι θα πρέπει να ρωτήσει τον φωτογράφο για τον εξοπλισμό του (σαν να ρωτάς ένα σεφ τι μαγειρικές συσκευές χρησιμοποιεί ή τον μηχανικό αυτοκινήτου τι εργαλεία χρησιμοποιεί).

Το άρθρο πάει ακόμα πιο μακριά καθώς σε μία πρόταση, που πλέον έχει αλλάξει (προφανώς μετά την έκταση που πήρε το θέμα στους φωτογραφικούς κύκλους), η φωτογράφος γάμου Tiffani Matsuura ανέφερε ότι ο φωτογράφος θα έπρεπε να έχει Cannon (με δύο n!!!) ή Nikon και ότι μία επαγγελματική μηχανή πρέπει να είναι full format μηχανή (αιτιολογόντας το ότι έτσι θα μπορείς να τυπώσεις φωτογραφίες σε μεγάλο μέγεθος).

wedding-photography

Φυσικά εννοείται ότι εφόσον ένα ζευγάρι δει δείγμα της δουλειάς ενός φωτογράφου γάμου και του αρέσει, είναι περιττό να ασχοληθεί με το τι εξοπλισμό χρησιμοποιεί ο φωτογράφος.

Είναι γνωστό ότι αν και ο εξοπλισμός παίζει το ρόλο του, το τελικό αποτέλεσμα εξαρτάται από την καλλιτεχνική φλέβα του φωτογράφου και το στυλ του.

Και επίσης είναι γνωστό ότι εκτός των Canon και Nikon και οι μηχανές των υπόλοιπων εταιρειών Fujifilm, Olympus, Panasonic, Pentax, Sony είναι παραπάνω από κατάλληλες για να χρησιμοποιηθούν επαγγελματικά στη φωτογράφιση γάμου. Μάλιστα δεν είναι τόσο σημαντικό αν η μηχανή είναι DSLR ή mirrorless και αν είναι Full Frame ή APS-C ή MFT.

Ποιες είναι οι σκέψεις σας σχετικά με τη συγκεκριμένη πρόταση του Brides Magazine, το οποίο υπάρχει από το 1934 και κυκλοφορεί σε περίπου 300.000 αντίτυπα;

Μπορείτε να διαβάσετε το άρθρο εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή:

Petapixel
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

4 σχόλια

  • #
    1

    θα μπορουσαμε κι απο τη πλευρα μας να ρωτησουμε σε τι χαρτι τυπωνεται το συγκερκιμενο εντυπο για να αποφασισουμε αν θα το αγορασουμε…

  • #
    1

    φωτογράφιζα γάμους & βαφτίσεις με CANON 5D MKii, και αποφάσισα να αντικαταστήσω τον εξοπλισμό μου με fuji XT1 και όλη την γκάμα των φακών της.Μετά από 5-6 δουλειές τα ξανα-αντικατέστησα με CANON 5D MKiii και ανάλογους φακούς.
    Το σύστημα της fuji είναι εξαιρετικό για να πας ένα ταξίδι και να βγάλεις ωραιότατες φωτογραφίες, αλλά μέχρι εκεί.

    Υ.Γ.
    Flash σύγχρονο βγήκε στην αγορά ή ακόμα ?……

  • #
    1

    Μακάρι να μπορούσαμε να τους στείλουμε τον συχωρεμένο τον Βέγγο για φωτογράφο, να τους φύγει η μαγκιά…8-)
    (αναφέρομαι στις αμίμητες σκηνές από την ταινία “Πολυτεχνίτης και Ερημοσπίτης”

    Επίσης έχω να προτείνω κάποια καυτά θέματα, για να ασχοληθούν οι πεφωτισμένοι συντάκτες του εν λόγω περιοδικού:
    – Τι μάρκα προφυλακτικών θα πρέπει να χρησιμοποιεί ο γαμπρός την πρώτη νύχτα.
    – Ποια ποικιλία ρυζιού είναι καλύτερη για να ρίχνουν οι καλεσμένοι στο ζευγάρι.
    – Τι ξυριστική μηχανή χρησιμοποιεί ο Παπάς.

  • Ποιά είναι η γνώμη σου;

    Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

    Subscribe to our newsletter!