Εσύ από που αγοράζεις τον φωτογραφικό εξοπλισμό σου; (αποτελέσματα poll)


Εσύ από που αγοράζεις τον φωτογραφικό εξοπλισμό σου; (αποτελέσματα poll)

Για τον μήνα Δεκέμβριο στο μηνιαίο poll μας σας ρωτήσαμε από που αγοράζετε τον φωτογραφικό σας εξοπλισμό.

Ακόμα και σήμερα στις μεγαλύτερες αγορές του κόσμου (Η.Π.Α., Ασία) εξακολουθούν να υπάρχουν εξειδικευμένα καταστήματα πώλησης φωτογραφικών προϊόντων. Στη χώρα μας για παράδειγμα υπάρχει ο Φωτοδεσμός, ο χορηγός του επάθλου του νικητή του διαγωνισμού φωτογραφίας του pttl.gr.

Η ύπαρξη ενός πωλητή που έχει φωτογραφικές γνώσεις και μπορεί να βοηθήσει στη λήψη αποφάσεων για την αγορά μία μηχανής, ενός flash ή κάποιου άλλου είδους εξοπλισμού, αν και δεν είναι απαραίτητη, αφού πλέον ο υποψήφιος αγοραστής μπορεί να κάνει εύκολα μέσω internet την δική του έρευνα αγοράς για το τι θα αγοράσει, είναι καλοδεχούμενη από τους περισσότερους καταναλωτές. Επιπλέον στην χώρα μας όπου η επαφή με άλλους ανθρώπους είναι ακόμα πολύ σημαντική και δεν υπάρχει η μεγάλη αποξένωση που εμφανίζεται σε αγορές του εξωτερικού, ο καταναλωτής επιθυμεί να έρχεται σε άμεση επαφή με τον πωλητή, να μπορεί να βρίσκει ένα άνθρωπο για να συζητήσει τις απορίες και τα προβλήματα του.
Η αλήθεια είναι ότι ο τρόπος που αγοράζουμε γενικότερα έχει αλλάξει πάρα πολύ τα τελευταία χρόνια με τις online αγορές να έχουν γίνει καθημερινότητα για πολλούς. Πλέον η συντριπτική πλειοψηφία των φωτογραφικών καταστημάτων έχει και το δικό της e-shop και πολλοί επιλέγουν να κάνουν online τις αγορές τους.

Σύμφωνα με τις δικές σας επιλογές η συντριπτική πλειοψηφία των φωτογράφων, συγκεκριμένα το 79%, επιλέγει να αγοράζει τον εξοπλισμό της από εξειδικευμένα φωτογραφικά καταστήματα. Από αυτό το 79%, το 41% επιλέγει να ψωνίσει στο φωτογραφικό κατάστημα της περιοχής που μένει και κινείται και το υπόλοιπο 38% διαλέγει να αγοράσει online από τον Η/Υ του.
Τέλος ένα 21% επιλέγει να αγοράζει τον φωτογραφικό του εξοπλισμό από καταστήματα ηλεκτρονικών ειδών (online ή φυσικά).

Αγοράζω τον φωτογραφικό μου εξοπλισμό:

  • από φωτογραφικό κατάστημα στη περιοχή μου (41%, 71 Votes)
  • από φωτογραφικό e-shop (38%, 66 Votes)
  • από e-shop ηλεκτρονικών ειδών (13%, 22 Votes)
  • από πολυκατάστημα ηλεκτρονικών ειδών (8%, 14 Votes)

Ψήφισαν συνολικά: 173

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Polls pttl.gr
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!