Wild Click Photo Contest 2013


Wild Click Photo Contest 2013

Ο σκοπός του διαγωνισμού Wild Click Photo Contest 2013 είναι να αυξήσει την ευαισθητοποίηση των πολιτών της Ευρώπης όσον αφορά αυτά τα θέματα και να ενημερώσει το κοινό για την υπέροχη φυσική μας κληρονομιά. Διοργανώνεται από τα CEEweb for Biodiversity και Bulgarian Biodiversity Foundation.

Στην Ευρώπη περισσότερα από 1.000 είδη φυτών και ζώων αλλά και πάνω από 200 ενδιαιτήματα βρίσκονται σε καθεστώς προστασίας. Η Ελλάδα περιλαμβάνει 9 Εθνικά Πάρκα, 2 Εθνικά Θαλάσσια Πάρκα, 19 Αισθητικά Δάση, 10 Εθνικούς Δρυμούς και 41 μνημεία της Φύσης.

Ο διαγωνισμός έχει δύο κατηγορίες: “Wild Landscapes” και “Wild Species“. Η συμμετοχή σας πρέπει να είναι σχετική με κάποια προστατευόμενη περιοχή και μπορεί να απεικονίζει ποτάμια, λίμνες, δάση ή κάποιο από τα ζώα και φυτά που κατοικούν σε αυτά. Δείτε ποιες περιοχές Natura 2000 βρίσκονται κοντά σας εδώ.

Σε κάθε κατηγορία θα υπάρξει ένας νικητής ο οποίος έχει την επιλογή ανάμεσα σε δύο βραβεία:
– βιβλία της επιλογής του αξίας 150 ευρώ, ή
– τριήμερη διαμονή στην περιοχή της Δυτικής Ροδόπης της Βουλγαρίας (στις προστατευόμενες από τη Natura 2000 περιοχές Trigrad-Mursalitsa και Rodopi Zapadni. Οι περιοχές αυτές έχουν πλούσια ορνιθοπανίδα, ποτάμια, δάση και σημεία μεγάλου φωτογραφικού ενδιαφέροντος και οι νικητές θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε οργανωμένες περιηγήσεις.
Θα υπάρξουν 2 ακόμα νικητές που θα προκύψουν από την ψηφοφορία του κοινού, οι οποίοι θα κερδίσουν φωτογραφικά άλμπουμ. Μπορείτε να ψηφίσετε τις αγαπημένες σας συμμετοχές στη σελίδα του CEEweb στο Facebook, την εβδομάδα από 2 έως και 9 Δεκεμβρίου.

Μπορείτε να λάβετε μέρος με έως 5 φωτογραφίες μέχρι τις 30 Νοεμβρίου. Δείτε αναλυτικά τους όρους του διαγωνισμού εδώ.

Το φαράγγι του Trigrad στα βουνά της Ροδόπης στη Βουλγαρία:

Trigrad gorge

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author

Η ομάδα του pttlgr αποτελείται από φωτογράφους συντάκτες που αγαπούν την φωτογραφία και την ενημέρωση!

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!