Φωτογράφος άγριας ζωής στα δικαστήρια για παραβίαση του νόμου περί απειλούμενων ειδών


Φωτογράφος άγριας ζωής στα δικαστήρια για παραβίαση του νόμου περί απειλούμενων ειδών

Ο φωτογράφος άγριας ζωής Jim Neiger βρέθηκε να αντιμετωπίζει κατηγορίες γιατί ενόχλησε ένα προστατευόμενο είδος άγριου πτηνού στην Φλόριντα των Η.Π.Α.

Συγκεκριμένα ο Neiger πλησίασε πολλές φορές πολύ κοντά, 8 φορές μεταξύ των ετών 2010 και 2011, σε φωλιά του προστατευόμενου αρπακτικού πτηνού Snail Kite (Rostrhamus sociabilis), στην λίμνη Tohopekaliga. Ο φωτογράφος πλησίαζε αρκετά κοντά στη φωλιά με σκοπό να αναγκάσει τα πουλιά να πετάξουν μακριά, ώστε να μπορέσει αυτός και οι επιβαίνοντες στην βάρκα του να φωτογραφίσουν το πέταγμα τους. Με αυτόν τον τρόπο παραβίασε νόμο που απαγορεύει την προσέγγιση προστατευόμενων ειδών σε απόσταση μικρότερη των 500 ποδιών (150 μέτρα).

Δυστυχώς για τον Neiger (και ευτυχώς για τα πουλιά) ερευνητές του Πανεπιστημίου της Νότιας Φλόριντα ανέφεραν το γεγονός στις αρχές με αποτέλεσμα ο φωτογράφος να αντιμετωπίζει βαριές κατηγορίες που μπορεί να τον οδηγήσουν σε ένα χρόνο φυλακή ή πρόστιμο 100.000 δολαρίων. Μάλιστα ο Neiger αναγκάστηκε να πληρώσει 9.000 δολάρια σε πρόστιμα για να μην κατασχεθούν η βάρκα με τον φωτογραφικό εξοπλισμό που χρησιμοποίησε στις συγκεκριμένες παραβάσεις.

Η λίμνη Tohopekaliga (Toho) είναι παράδεισος για παρατήρηση εξωτικών πτηνών αλλά υπάρχουν ομοσπονδιακοί νόμοι οι οποίοι πρέπει να τηρούνται. Ευτυχώς σε ορισμένες χώρες οι νόμοι όχι μόνο υπάρχουν αλλά εξασφαλίζεται η τήρηση τους και η τιμωρία των παραβατών.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Wildlife Photography

Πηγή:

WESH
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!