ZEISS Photography Award: Ανακοινώθηκε ο μεγάλος νικητής


ZEISS Photography Award: Ανακοινώθηκε ο μεγάλος νικητής

Ο διαγωνισμός ZEISS Photography Award είχε ως θέμα “Seeing Beyond – Meaningful Places” (βλέποντας πέρα – τοποθεσίες με σημασία) και συγκέντρωσε φέτος 22.000 φωτογραφίες από 3.139 φωτογράφους, από 116 χώρες.

ZEISS_Photography_Award_mitLogo_fin

Μεγάλη νικήτρια είναι η Tamina-Florentine Zuch, 25 ετών, από το Ανόβερο της Γερμανίας (θα λάβει φακούς της ZEISS, συνολικής αξίας 15.000 ευρώ) και οι φωτογραφίες της που ξεχώρισαν είναι από ένα ταξίδι που έκανε με τραίνο στην Ινδία, για έξι εβδομάδες.

Tamina-Florentine Zuch

Tamina-Florentine Zuch

Σπουδάστρια φωτογραφίας, η Tamina δημιούργησε το project “Indian Train Journey” με εικόνες που δείχνουν την χρήση του τραίνου από τους Ινδούς. Μπορείτε να δείτε όλο το portfolio της Tamina εδώ.

Tamina-Florentine Zuch

Επτά ακόμα φωτογράφοι ήταν ανάμεσα στους φιναλίστ που διεκδίκησαν την πρώτη θέση.

Das 12. Haus (δωμάτια στα οποία οι άνθρωποι περιμένουν μία νέα κατάσταση στη ζωή τους), Melanie Hübner, Γερμανία

Melanie Hübner

© Melanie Hübner, Germany, 2016 ZEISS Photography Award

Home is where family is (το σπίτι είναι εκεί που είναι η οικογένεια, εικόνες από ένα τσίρκο), Francisco Salgueiro, Πορτογαλία

Francisco Salgueiro

© Francisco Salgueiro, Portugal, 2016 ZEISS Photography Award

Las animitas (κενοτάφια στη Βόρειο Χιλή), Patricia Ackerman. Αργεντινή.

Patricia Ackerman

© Patricia Ackerman, Argentina, 2016 ZEISS Photography Award

Time & Silence in Layers (χρόνος και σιωπή σε επίπεδα, εικόνες από την πόλη Pripyat που εκκενώθηκε μετά το δυστύχημα του Τσερνομπίλ), Helen Mountanio, Ουκρανία

Helen Mountanio

© Helen Mountaniol, Ukraine, 2016 ZEISS Photography Award

El Clot (ένα συγκρότημα κατοικιών στη Βαλένθια που πρόκειται να γκρεμιστεί, με τα άδεια σπίτια να έχουν κατοικηθεί από άστεγους αθίγγανους), Jorge López Muñoz, Ισπανία.

Jorge López Muñoz

© Jorge López Muñoz, Spain, 2016 ZEISS Photography Award

Life in Blue (ζωή στο μπλε – εικόνες από ελεύθερη κατάδυση), Erez Beatus, Αυστραλία

Erez Beatus

© Erez Beatus, Australia, 2016 ZEISS Photography Award

The Most Beautiful Nuclear Power Plants in Europe (τα πιο όμορφα πυρηνικά εργοστάσια στην Ευρώπη), Lasse Lecklin, Φιλανδία

Lasse Lecklin

Temelín, Czech Republic | © Lasse Lecklin, Finland, 2016 ZEISS Photography Award

Μελετήστε τα portfolio των επτά φιναλίστ εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή:

Zeiss
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!