To pttl.gr στην επίσημη παρουσίαση των Sony A7, Sony A7R και Sony RX10 (Hands On)


To pttl.gr στην επίσημη παρουσίαση των Sony A7, Sony A7R και Sony RX10 (Hands On)

Στην επίσημη παρουσίαση των νέων μηχανών της Sony στην Ελλάδα παραβρέθηκε το pttl.gr, στον φιλόξενο χώρο του Free Thinking Zone, στο κέντρο της Αθήνας. Μαζί με τις 3 μηχανές είχαμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά και τους νέους Full Frame φακούς για E-mount, Zeiss FE 24-70mm F4 ZA OSS Carl Zeiss Vario Tessar T* και Zeiss FE 55mm F1.8 ZA Carl Zeiss Sonnar T*.

H γνωριμία μας με τις πρώτες Full Frame mirrorless (E-mount) μηχανές με δυνατότητα αλλαγής φακού της ιαπωνικής εταιρείας Sony A7, Sony A7R και την premium compact μηχανή Sony RX10 ξεκίνησε με την εις βάθος ανάλυση των χαρακτηριστικών τους από τον Group Product Manager της εταιρείας, κύριο Γιάννη Μελίτα. Εκτός των νέων τεχνολογιών που ενσωματώθηκαν από την Sony στις νέες μηχανές και των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών τους, στην περίπτωση της Sony A7R, έγινε ειδική αναφορά στα αποτελέσματα των τεστ της DxO Mark, τα οποία κατατάσσουν τον αισθητήρα της στην κορυφή της κατάταξης απόδοσης αισθητήρων. Επίσης έγινε ειδική επισήμανση στο ότι ο αισθητήρας της Sony A7R είναι ένας εντελώς νέος αισθητήρας που παρουσιάζεται για πρώτη φορά (με άλλα λόγια δεν σχετίζεται με τον αισθητήρα των Nikon D800/D800E).
Στα πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία που ακούσαμε είναι το γεγονός η Sony σκοπεύει να καταργήσει σιγά σιγά το brand name NEX και να “σκεπάσει” όλες τις μηχανές της, σειρές A-mount και E-mount, με το brand name Alpha. Επίσης τονίστηκε ιδιαίτερα ότι η Sony δεν σκοπεύει να εγκαταλείψει το A-mount, αλλά θα συνεχίζει να παράγει μηχανές και φακούς στο συγκεκριμένο σύστημα (μάλιστα μέσα στο 2014 θα υπάρξει νέο μοντέλο που θα αντικαταστήσει την Sony A77). Παράλληλα έγινε ειδική αναφορά στο ότι οι mirrorless μηχανές E-mount είναι απόλυτα συμβατές με τους φακούς A-mount, με την χρήση ειδικού προσαρμογέα που δεν μειώνει την ταχύτητα εστίασης.

Την σκυτάλη από τον κ. Μελίτα πήραν οι φωτογράφοι που δοκίμασαν τις τρεις μηχανές. Ο φωτορεπόρτερ Νίκος Πήλος, ο Βαγγέλης Δελέγκος και ο Θοδωρής Μάρκου μας μίλησαν για την εμπειρία χρήσης των νέων μηχανών και μας παρουσίασαν φωτογραφίες που δημιούργησαν με την βοήθειά τους.

Στο λίγο χρόνο που είχαμε με τις τρεις νέες μηχανές της Sony και από την ελάχιστη χρήση τους μείναμε εντυπωσιασμένοι από το μικρό μέγεθος και το χαμηλό βάρος των δύο Full Frame mirrorless μηχανών, Sony A7 και Α7R, ενώ μας προκάλεσε εντύπωση το “μεγάλο” μέγεθος της Sony RX10 (την οποία περιμέναμε αρκετά πιο μικρή). Στα αξιοσημείωτα η εστίαση των Sony A7 και Sony A7R η οποία μας φάνηκε αρκετά γρήγορη και το ηλεκτρονικό τους οφθαλμοσκόπιο το οποίο μας φάνηκε καλύτερο από ότι έχουμε δει μέχρι τώρα.

Τέλος μας δόθηκαν οι επίσημες τιμές για τις νέες μηχανές και τους νέους φακούς:
– Sony RX10: 1200 ευρώ
– Sony A7: 1500 ευρώ (μόνο σώμα)
– Sony A7R: 2100 ευρώ (μόνο σώμα)
– Sony FE 28-70mm F3.5-5.6 OSS: 500 ευρώ
– Zeiss FE 24-70mm F4 ZA OSS Carl Zeiss Vario Tessar T*: 1200 ευρώ
– Zeiss FE 55mm F1.8 ZA Carl Zeiss Sonnar T*: 1000 ευρώ
– Zeiss FE 35mm F2.8 ZA Carl Zeiss Sonnar T*: 800 ευρώ
– Sony FE 70-200mm F4 G OSS: δεν ανακοινώθηκε

pttl-sony-004

pttl-sony-001

pttl-sony-002

pttl-sony-003

pttl-sony-008

pttl-sony-007

pttl-sony-006

pttl-sony-009

pttl-sony-010

pttl-sony-011

pttl-sony-012

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!