Μηχανή 100 χρονών αποκαλύπτει φωτογραφίες του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου


Μηχανή 100 χρονών αποκαλύπτει φωτογραφίες του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου

O Anton Orlov από τις Η.Π.Α. πρόσφατα έκανε μία απίστευτη ανακάλυψη.  Λάτρης του φιλμ και μανιώδης εμφανιστής, λειτουργεί ένα φορητό σκοτεινό θάλαμο μέσα σε ένα σχολικό λεωφορείο του 1970.  Όταν ένας φίλος του τον ειδοποίησε ότι μία αντικερί είχε μόλις παραλάβει μία μεγάλη ποσότητα παλαιών φωτογραφικών μηχανών, δεν δίστασε και ταξίδεψε πάνω από 150 χλμ για να τις δει.  Αφού ερεύνησε όλες τις μηχανές βρέθηκε μπροστά σε μία ca. 1901 Bellini Jumelle stereo camera, όπως αυτή που βλέπετε στην διπλανή εικόνα.  Αποφάσισε να την αγοράσει για 100,00$ και αφού την καθάρισε πολύ καλά εξωτερικά προσπάθησε να την ανοίξει.  Τότε ήταν που ανακάλυψε 12 γυάλινες πλάκες, από τις οποίες οι 8 είχαν εικόνες.  Μην μπορώντας να διακρίνει τις εικόνες από το αρνητικό γυαλί, τις scanαρε, ανακαλύπτοντας ότι οι εικόνες ήταν από τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο κάπου στη Γαλλία.

Αν θέλετε να δείτε και τις υπόλοιπες εικόνες που βρήκε ο Anton, μετά περίπου ένα αιώνα ξεχασμένες μέσα στην Bellini, κάντε κλικ εδώ.

via thephoblographer

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!