16η Biennale des jeunes créateurs de l’Europe et de la Méditerranée από την Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς


16η Biennale des jeunes créateurs de l’Europe et de la Méditerranée από την Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς

Στην Ανκόνα της Ιταλίας θα πραγματοποιηθεί φέτος η 16η Biennale des jeunes créateurs de l’Europe et de la Méditerranée (Biennale Νέων Δημιουργών της Ευρώπης και της Μεσογείου).  Με θέμα «Errors allowed» (τα λάθη επιτρέπονται) 15 νέοι καλλιτέχνες από την χώρα μας θα λάβουν μέρος σε ένα από τα πιο σημαντικά καλλιτεχνικά γεγονότα της Ευρώπης.  Η 16η Biennale θα πραγματοποιηθεί από τις 6 Ιουνίου έως τις 7 Ιουλίου 2013 και μπορούν να υποβάλλουν την υποψηφιότητα τους νέοι και νέες μέχρι 35 ετών, σε διάφορους καλλιτεχνικούς τομείς, ανάμεσα στους οποίους η φωτογραφία και ο κινηματογράφος.  Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς:

16η Biennale των Νέων Δημιουργών της Ευρώπης και της Μεσογείου 

Η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς (ΓΓΝΓ) προσκαλεί κάθε νέο/νέα καλλιτέχνη έως 35 ετών να συμμετάσχει στο διαγωνισμό επιλογής για συμμετοχή στη 16η Biennale των Νέων Δημιουργών της Ευρώπης και της Μεσογείου (BJCEM), που διοργανώνεται από 6 Ιουνίου μέχρι 7 Ιουλίου 2013, στην Ανκόνα της Ιταλίας.
H Biennale των Νέων Δημιουργών της Ευρώπης και της Μεσογείου αποτελεί διεθνή καταξιωμένο καλλιτεχνικό θεσμό, ένα σημαντικό πολιτιστικό γεγονός για την Ευρώπη και τη Μεσόγειο, με στόχο την προώθηση της νεανικής καλλιτεχνική δημιουργίας σε πολλούς τομείς τέχνης.

Διοργανώνεται από την Διεθνή Ένωση BJCEM, ιδρυτικό μέλος της οποίας είναι από το 1984 και η ΓΓΝΓ. Η ένωση αριθμεί πάνω από 70 μέλη και αποτελεί ευρύ δίκτυο, με σκοπό την ενίσχυση των δια-πολιτισμικών σχέσεων των νέων δημιουργών, πέρα από πολιτικά, οικονομικά, κοινωνικά, εθνικά και στενά γεωγραφικά σύνορα, καθώς  και τη διευκόλυνση για την διεθνή ανάδειξη νέων. Η ΓΓΝΓ φέρει την ευθύνη της συγκρότησης της ελληνικής συμμετοχής νέων δημιουργών, σε κάθε διοργάνωση.

Το θέμα της φετινής διοργάνωσης της Biennale JCEM είναι «Errors allowed» και εστιάζει στην κατεστημένη γνώση και στις στρατηγικές αυτενέργειας και εκπαίδευσης μέσω της Τέχνης, αλλά και στον τρόπο με τον οποίο αυτές αντανακλώνται στην ευρύτερη κοινωνία.

Στη φετινή Biennale της Ανκόνα προβλέπεται η συμμετοχή 15 νέων Ελλήνων καλλιτεχνών, οι οποίοι θα επιλεγούν από επιτροπή ειδικών προκειμένου να παρουσιάσουν τα έργα τους στην Ανκόνα, μαζί με  250 νέους δημιουργούς άλλων  χωρών.

Η προκήρυξη για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό βρίσκεται εδώ  και η τεχνική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι αιτήσεις και όλο το συνοδευτικό υλικό (βιογραφικό, φάκελος, κλπ.) θα υποβάλλονται, το αργότερο μέχρι την Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2013,  στην αγγλική γλώσσα  μόνο ηλεκτρονικά και μόνο στη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, στην παρακάτω διεύθυνση: biennale2013@neagenia.gr.

Η οργανωτική ευθύνη της  ελληνικής συμμετοχής ανήκει στη Διεύθυνσης Κοινωνικής Συμμετοχής, Τμήμα Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων της Γ.Γ.Ν.Γ. (τηλέφωνα επικοινωνίας: 210 25 99 411, -440, -412, -410, ώρες επικοινωνίας: 9:00 – 14:00), όπου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται  για οποιαδήποτε πρόσθετη πληροφορία ή  διευκρίνιση.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!