7 τρόποι για να αυξήσετε οργανικά τους followers σας στο Instagram


7 τρόποι για να αυξήσετε οργανικά τους followers σας στο Instagram

Σχεδόν όλοι δημοσιεύουμε φωτογραφίες κάθε μέρα στο Ιnstagram, αλλά έχουμε σκεφτεί πως να αυξήσουμε τον αριθμό των followers μας;

Ο φωτογράφος Sheldon Evans μας συμβουλεύει σε ένα 11 λεπτό βίντεο πως να αυξήσουμε τους followers, με 7 απλούς τρόπους:

1) Τα μυστικά του hashtag
Όσα περισσότερα hashtags χρησιμοποιούμε τόσο το καλύτερο για να έχουμε περισσότερους followers. Σε περίπτωση που δεν μπορούμε να βρούμε άλλα hashtags μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε εφαρμογές σαν το Focalmark το οποίο είναι δωρεάν στο Apple Store.

2) Αλληλεπιδράστε με τους άλλους
Ένας άλλος τρόπος για να ανεβάσουμε τους followers μας, είναι να σχολιάζουμε στις δημοσιεύσεις τους. Καλό θα είναι να μην σχολιάζουμε με σχόλια όπως “ωραία φωτογραφία “, αλλά να κάνουμε και διάφορες ερωτήσεις.

3) Αισθηματολογία και κατηγοριοποίηση
Το να έχουμε μπερδεμένες κατηγορίες φωτογραφιών δεν είναι και τόσο καλό. Καλό θα είναι να έχουμε κάποιο συγκεκριμένο θέμα όπως πχ πορτραίτα ή με τοπία κλπ. Άμα θέλουμε να έχουμε και δεύτερη κατηγορία θα χρειαστεί να κάνουμε ένα δεύτερο λογαριασμό για άλλο θέμα. Επίσης καλό θα είναι να έχουμε συγκεκριμένες διαστάσεις και να μην έχουμε διάφορες διαστάσεις. Τέλος, φωτογραφίες που δεν μας αρέσουν καλύτερα να τις διαγράφουμε και σε περίπτωση που δεν ξέρουμε ποια να δημοσιεύσουμε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την εφαρμογή cinnac που μας προτείνει ο Sheldon, η οποία μας βοηθάει να επιλέξουμε την καλύτερη φωτογραφία.

4) Προώθηση
Ένα ωραίο κόλπο για να έχουμε περισσότερους followers στο Instagram, είναι να προωθούμε τον λογαριασμό μας, σε όλα τα social media.

5) Εστιάστε σε ένα συγκεκριμένο θέμα
Επειδή το Instagram δεν μας δίνει την δυνατότητα να δημιουργούμε αλμπουμ καλό είναι να επιλέξουμε ένα συγκεκριμένο θέμα που θα ασχοληθούμε όπως πορτραίτα, μόντελινγκ, τοπία κλπ. Επίσης, πιο ωραίο είναι να δημιουργήσουμε έναν ξεχωριστό λογαριασμό στο Instagram αποκλειστικά για την δημοσίευση της φωτογραφικής δουλειάς μας.

6) Απαντήστε στα σχόλια.
Το να απαντάμε σε ερωτήσεις που μας κάνουν οι followers, θα βοηθήσει να ανέβει η προβολή της φωτογραφίας.

7) Κατανοήστε τα αναλυτικά στοιχεία.
Τέλος, πρέπει να κάτσουμε και να σκεφτούμε ποία είναι η κατάλληλη ώρα της ημέρας για να δημοσιεύουμε φωτογραφίες στο Instagram. Μπορούμε να δούμε την στατιστική ανάλυση είτε μέσω του Instagram άμα έχουμε Business λογαριασμό είτε με την εφαρμογή Prime.

Μπορείτε να δείτε τους τρόπους που σας αναλύσαμε στο παρακάτω βίντεο καθώς και τον προσωπικό λογαριασμό του στο Instagram εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Instagram

Πηγή:

ISO1200
author
Στράτος Καπετανάς

Ο Στράτος Καπετανάς είναι λάτρης της φωτογραφίας και του βίντεο. Ξεκίνησε να ασχολείται με την φωτογραφία από μικρή ηλικία. Αγαπημένο του είδος είναι να φωτογραφίζει τοπία, φύση, πορτραίτα άλλα και ζώα.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!