Photo London 2022 Fair: Επιβεβαιώθηκε το line-up του event


Photo London 2022 Fair: Επιβεβαιώθηκε το line-up του event

Το τελικό πρόγραμμα της διεθνούς έκθεσης φωτογραφίας Photo London 2022 είναι πλέον γεγονός, με 106 καλλιτέχνες από 18 χώρες.

Στην έκθεση θα παρουσιαστούν φωτογραφίες κάθε λογής, από εικόνες της δεκαετίας του 1850 μέχρι νεότερα έργα που επαναπροσδιορίζουν την τάξη πραγμάτων.

Η δια ζώσης έκθεση των έργων θα πραγματοποιηθεί στο Somerset House του Λονδίνου, από την Πέμπτη 12 Μαΐου έως την Κυριακή 15 Μαΐου, ενώ η τρίτη έκδοση της Photo London Digital θα διαρκέσει από τις 11 έως τις 29 Μαΐου 2022.

Η αποστολή της Photo London ήταν πάντα να παρουσιάζει το καλύτερο μέρος του παρελθόντος, το παρόν και το μέλλον της φωτογραφίας. Αυτή η έκδοση δεν αποτελεί εξαίρεση, παρουσιάζοντας εκθέτες και καλλιτέχνες των οποίων το έργο όχι μόνο ενθουσιάζει και εκπλήσσει, αλλά σε πολλές περιπτώσεις αμφισβητεί και τις υποθέσεις για το τι μπορεί να είναι η φωτογραφία

Σχολίασαν οι ιδρυτές της έκθεσης, Michael Benson και Fariba Farshad

Ομαδικά show

Στις ομαδικές παρουσιάσεις σημαντικών καλλιτεχνών περιλαμβάνεται το Aperture (Νέα Υόρκη) που παρουσιάζει το έργο των Nan Goldin, Robert Capa, Gregory Halpern και Viviane Sassen.

Η Bene Taschen (Κολωνία) παρουσιάζει τους Sebastião Salgado, Jamel Shabazz και Jeff Mermelstein, ενώ η Galerie Clémentine de la Féronnière (Παρίσι) παρουσιάζει έργα των FLORE, Martin Parr και Frédéric Stucin.

Η Galerie Sophie Scheidecker (Παρίσι) θα παρουσιάσει έργα του Irving Penn, μεταξύ άλλων.

Η γκαλερί Grob (Ελβετία) θα παρουσιάσει τα έργα του William Klein και η Magnum Photos θα παρουσιάσει έργα των Khalik Allah, Bruce Davidson και Yael Martínez.

Ένα ειδικά διαμορφωμένο booth, θα είναι αφιερωμένο στο The Power of Photography, του συλλέκτη φωτογραφιών και γκαλερίστα Peter Fetterman – ένα έργο εμπνευσμένο από τους ατελείωτους μήνες του εγκλεισμού, κατά τη διάρκεια του οποίου ο Fetterman δημοσίευε μία εικονική εικόνα ανά ημέρα σε μια ψηφιακή συλλογή.

Η βιτρίνα του θα περιλαμβάνει 120 αριστουργήματα των Henri Cartier-Bresson, Sebastião Salgado, Sabine Weiss, David Bailey, Eve Arnold, Mark Riboud, Paul Fusco, Sarah Moon και Elliott Erwitt.

Η έκθεση συνδέεται με το πρόσφατα εκδοθέν βιβλίο The Power of Photography (ACC Art Books).

Vintage και κλασική φωτογραφία

Η Photo London φαίνεται πως είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την παρουσίαση κλασικής και vintage φωτογραφίας, σαν μια άτυπη δέσμευση θα τολμούσε να πει κανείς.

Η γκαλερί James Hyman (Λονδίνο) θα παρουσιάσει σπάνιες “αυτοπροσωπογραφίες”, που χρονολογούνται μεταξύ της δεκαετίας του 1850 και του 1890, μίας από τις μεγαλύτερες μορφές στην ιστορία της φωτογραφίας – την κόμισσα του Castiglione.

Το booth της Curatorial (Λος Άντζελες) γιορτάζει τη δεκαετία του 1920 με vintage εκτυπώσεις ζελατίνης-αργύρου μαμούθ του Emil Otto Hoppé από το βιομηχανικό τοπίο της Αμερικής σε συνδυασμό με vintage γυμνά του Paul Outerbridge από τη δεκαετία του 1920.

Το Lee Miller Archives παρουσιάζει το Surrealist Eye, εστιάζοντας στον υπερρεαλιστικό τρόπο θέασης στο έργο της Lee Miller μέσα από τα πολλά κεφάλαια της ζωής της. Θα παρουσιαστεί μαζί με έργα του συζύγου της, Roland Penrose.

Νέα επιτεύγματα της φωτογραφίας

Το τμήμα αναδυόμενων γκαλερί, Discovery, προσφέρει την ευκαιρία να τσεκάρετε τον παλμό των εξελίξεων στον τομέα της φωτογραφίας.

Στους εκθέτες που επιστρέφουν, περιλαμβάνονται η Euqinom (Σαν Φρανσίσκο) με έργα των Christine Elfman, Ansley West Rivers και Rodrigo Valenzuela και η Hi-Noon (Λονδίνο) θα παρουσιάσει τους Yushi Li, Bowei Zhang και Melanie Issaka.

Η Photon, από τη Λιουμπλιάνα, θα παρουσιάσει έργα των Anikó Robitz, Tomo Brejc, Dino Kužnik και Ladislav Postupa.

Ο νέος εκθέτης LS10, από το Λονδίνο, θα παρουσιάσει έργα νέων Ιρανών φωτογράφων, όπως οι Ebrahim Noroozi, Jassem Ghazbanpour και Jalal Sepehr.

Γκαλερί που συμμετέχουν

Στη φετινή έκθεση θα εκπροσωπηθούν γκαλερί από 35 πόλεις. Μεταξύ αυτών είναι γκαλερί που επιστρέφουν από περιοχές που δεν μπόρεσαν να συμμετάσχουν τον Σεπτέμβριο του 2021.

Ως αποτέλεσμα της συνεργασίας της Photo London με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Φωτογραφίας/PHOTOFAIRS Shanghai, θα υπάρξει μια ειδική έκθεση για την Κίνα.

Οι φωτογράφοι από την Αφρική και τη διασπορά της εκπροσωπούνται επίσης.

Η 193 Gallery (Παρίσι) θα παρουσιάσει έργα των νέων καλλιτεχνών Derrick Ofosu Boateng από την Γκάνα και Thandiwe Muriu από την Κένυα.

Ο εκθέτης Doyle Wham (Λονδίνο) παρουσιάζει για πρώτη φορά έργα του θρυλικού φωτογράφου, στυλίστα και εμβληματικού Trevor Stuurman, γνωστού τόσο για τη σημαντική συμβολή του στην παγκόσμια βιομηχανία της μόδας όσο και για τα εορταστικά πορτρέτα του.

Σημαντικό είναι να πούμε πως πολλές γκαλερί, αποφάσισαν να στηρίξουν την Ουκρανία μέσω των εσόδων τους.

Ημερομηνίες & Εισιτήρια

Η έκθεση Photo London 2022, θα διεξαχθεί από την Πέμπτη 12 Μαΐου έως την Κυριακή 15 Μαΐου.

Η πώληση εισιτηρίων έχει ξεκινήσει.

Εάν ενδιαφέρεστε κι εσείς για ένα εισιτήριο για την Photo London 2022 μπορείτε να επισκεφθείτε την επίσημη σελίδα της διοργάνωσης και να ανακαλύψετε το πακέτο που σας καλύπτει, πατώντας εδώ.

Αναζητήστε όλα τα νέα προϊόντα στο κατάστημα
Ρεπέλλα Φωτογραφικά.

To pttlgr στηρίζεται για την λειτουργία του στους αναγνώστες του!
Μπορείς να βοηθήσεις με μία μικρή δωρεά!
Υποστηρίξτε το pttlgr ακόμα και με μόλις 1€ – χρειάζεται μόνο ένα λεπτό. Εάν μπορείτε, σκεφτείτε να μας υποστηρίξετε με ένα ποσό κάθε μήνα.
Σας ευχαριστούμε.

Στηρίξτε το pttlgr και την προσπάθεια μας για έγκυρη και άμεση ενημέρωση ακολουθώντας μας
σε InstagramYouTube και Facebook!

Ακολουθήστε το pttlgr στα Google News, εδώ!

Κάνε Εγγραφή / Subscribe στο κανάλι μας στο YouTube, αποκλειστικά για φωτογραφία και φωτογραφικό εξοπλισμό!

Πριν φύγετε δείτε

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Photo London
author

Η ομάδα του pttlgr αποτελείται από φωτογράφους συντάκτες που αγαπούν την φωτογραφία και την ενημέρωση!

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!