Lensrentals: Οι κινηματογραφικοί φακοί της Veydra έχουν εξαιρετικά οπτικά


Lensrentals: Οι κινηματογραφικοί φακοί της Veydra έχουν εξαιρετικά οπτικά

Η Lensrentals, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες ενοικίασης μηχανών και φακών επιστρέφει με ένα πολύ ενδιαφέρον blog post.

Η Lensrentals έχει πάρα πολλές μηχανές και φακούς στις αποθήκες της και εκτός των άλλων πολύ συχνά μας δίνει χρήσιμες πληροφορίες για την ποιότητα τους.

Πρόσφατα αν θυμάστε είχε αποσυναρμολογήσει τη Sony a7R III ανακαλύπτοντας που έχει το πρόβλημα στεγανότητας που είχε αναφέρει η Imaging Resource.

O Roger Cicala λοιπόν αυτή τη φορά καταπιάνεται με τους κινηματογραφικούς φακούς της Veydra (θα τους βρείτε στην αγορά στα 700-1000 ευρώ).

Στο άρθρο του ξεκινάει αναφέροντας ότι όταν ξεκίνησε η Lensrentals να προσθέτει τους φακούς της εταιρείας στην γκάμα του εξοπλισμού που ενοικιάζει δεν έδωσε σημασία καθώς θεώρησε ότι πρόκειται για φακούς που δεν θα αποδίδουν καλά και δεν θα έχουν αξιοπιστία.
Αργότερα όμως είδε ότι οι φακοί της Veydra νοικιάζονταν αρκετά συχνά και μάλιστα δεν υπήρχαν αναφορές για προβλήματα. Έτσι αποφάσισε να τεστάρει τους φακούς και να δει από μόνος του αν είναι αξιόλογοι ή όχι.

Ο Roger αναφέρει ότι η αναφορά του δεν είναι review φακών αλλά οπτικός έλεγχος των φακών με σκοπό να δει την απόδοση τους (και όχι την λειτουργικότητα τους) και να διαπιστώσει αν οι φακοί έχουν =σταθερή απόδοση ανεξαρτήτως τεμαχίου που ελέγχεται.

Οι φακοί της Veydra προσφέρονται για Micro Four Thirds μηχανές, Olympus και Panasonic, αλλά και Sony E-mount μηχανές, προσφέρουν manual εστίαση, σε διάφορα εστιακά μήκη:
Veydra Mini Prime 12mm T2.2
Veydra Mini Prime 16mm T2.2
Veydra Mini Prime 25mm T2.2
Veydra Mini Prime 35mm T2.2
Veydra Mini Prime 50mm T2.2
Veydra Mini Prime 85mm T2.2

Ο Roger έλεγξε τους Veydra 35mm T2.2 Mini Prime, Veydra 50mm T2.2 Mini Prime και Veydra 85mm T2.2 Mini Prime παραθέτοντας μία πλειάδα γραφημάτων με την οπτική απόδοση των φακών.

Στα συμπεράσματα του ο Roger αναφέρει ότι είναι εντυπωσιασμένος από την οπτική απόδοση των Veydra φακών που έλεγξε, πάντα σε σχέση με τη χαμηλή τιμή τους, αλλά και από το γεγονός ότι αυτή η ποιότητα είναι σταθερή ανεξαρτήτως του πόσους φακούς έλεγξε από το ίδιο μοντέλο.

Μπορείτε να διαβάσετε το άρθρο του Roger εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Lenses Veydra Veydra Lenses
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!