Adobe: Παρουσίασε εργαλείο ενάντια στην κλοπή φωτογραφιών και εικόνων και την απόδοση τους στον δημιουργό τους!


Adobe: Παρουσίασε εργαλείο  ενάντια στην κλοπή φωτογραφιών και εικόνων και την απόδοση τους στον δημιουργό τους!

Η μάχη εναντίον των fake news και όσων θέλουν να χειραγωγήσουν την κοινή γνώμη με ψευδείς εικόνες και ειδήσεις είναι η μεγαλύτερη πρόκληση στην εποχή της πληροφορίας που ζούμε.

Σε αυτή την μάχη μπαίνουν όλο και περισσότερες εταιρείες και οργανισμοί, ανάμεσα τους και η Adobe, με την Content Authenticity Initiative (CAI), η οποία αναπτύσσεται σε συνεργασία με άλλους οργανισμούς και εταιρείες όπως οι The New York Times Company, Twitter, Inc., Microsoft, BBC, Qualcomm Technologies, Inc., Truepic, WITNESS, CBC.

Δίπλα σε αυτή την μάχη έχουμε ακόμα μία, αυτή της κλοπής φωτογραφιών και αυτή της μη απόδωσης στον δημιουργό της δημιουργίας του.

Είμαστε ενθουσιασμένοι που παρουσιάζουμε το πρωτότυπο της δυνατότητας απόδοσης στον δημιουργό με δυνατότητα CAI (Content Authenticity Initiative), στο Photoshop. Εκτός από το ότι μας βοηθά να κατανοήσουμε τι πρέπει να εμπιστευτούμε στο διαδίκτυο, η απόδοση έχει σημασία για έναν άλλο κρίσιμο λόγο: την παροχή ευσήμων στους δημιουργούς για το έργο τους. Σκεφτείτε το ως μια απλή εξίσωση: έκθεση (για τη δημιουργική σας εργασία) συν απόδοση στον δημιουργό (έτσι ώστε οι άνθρωποι να γνωρίζουν ποιος το δημιούργησε) ισοδυναμεί με ευκαιρίες (για περισσότερες συνεργασίες ή θέσεις εργασίας). Τώρα, με έναν εμφανή τρόπο παραβίασης για να συνδέσετε απρόσκοπτα το όνομά σας στο δημιουργικό σας έργο, μπορείτε να γίνετε viral και να εξακολουθείτε να λαμβάνετε credit.

Όπως βλέπετε ο δημιουργός μίας εικόνας θα μπορεί να προσθέτει σημαντικά στοιχεία που θα ακολουθούν την εικόνα όπου και να δημοσιεύετε, ψηφιακά, με την προυπόθεση όμως ότι το site που δημοσιεύεται είναι συμβατό με την CAI (Content Authenticity Initiative).

Θα μπορεί να προσθέτει το όνομα του, ενώ θα μπορεί να προβάλει ότι η επεξεργασία έχει γίνει στο Photoshop, ότι η φωτογραφία έχει δεχτεί επεξεργασία και ότι έχει χρησιμοποιήσει στοιχεία από άλλες εικόνες για το τελικό αποτέλεσμα.

Ο θεατής της εικόνας θα μπορεί να βλέπει αυτά τα στοιχεία, στο site που προβάλλεται η εικόνα και να δει και λεπτομέρειες που θα υπάρχουν σε ένα ειδικό site που έχει δημιουργήσει η Adobe στην διεύθυνση verify.contentauthenticity.org. Στις λεπτομέρειες θα μπορεί να δει την κάμερα με την οποία τραβήχτηκε η εικόνα, μέχρι και τις εικόνες που χρησιμοποιήθηκαν για το τελικό αποτέλεσμα και ποιος τις έχει τραβήξει.

Προς το παρόν, το πρωτότυπο θα είναι διαθέσιμο μόνο σε μια επιλεγμένη ομάδα δοκιμαστών beta.

Η επιτυχία του όπως αντιλαμβάνεστε θα εξαρτηθεί από το κατά πόσο θα υιοθετηθεί η φιλοσοφία και το λογισμικό της CAI από άλλους δημιουργούς λογισμικού και από τους δημιουργούς και ιδιοκτήτες των sites, αλλά φυσικά και από τους ίδιους τους δημιουργούς εικόνων, κάτι που ίσως είναι και το μεγάλο ζήτημα.

Πριν φύγετε δείτε

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή:

Adobe
author

Η ομάδα του pttlgr αποτελείται από φωτογράφους συντάκτες που αγαπούν την φωτογραφία και την ενημέρωση!

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!