Πουλί της Αυστραλίας μιμείτε τον ήχο του κλείστρου φωτογραφικής μηχανής με απίστευτη ακρίβεια


Πουλί της Αυστραλίας μιμείτε τον ήχο του κλείστρου φωτογραφικής μηχανής με απίστευτη ακρίβεια

Εκτός της εμφάνισης του το συγκεκριμένο είδος φημίζεται για την εκπληκτική του ικανότητα να μιμείται ήχους που ακούει.  Στη προσπάθεια του να προσελκύσει τα θηλυκά τραγουδάει ένα μείγμα όλων των ήχων που ακούει στο δάσος.  Το ερωτικό “pot-pourri” αποτελείται από τα τραγούδια περίπου 20 άλλων ειδών πουλιών.

Όμως εκτός από τα τραγούδια που μιμείται το Lyre bird μιμείται και άλλους ήχους που ακούει.  Στο video που ακολουθεί ακούστε να μιμείται με μεγάλη επιτυχία τον ήχο που κάνει το κλείστρο φωτογραφικής μηχανής αλλά και τον ήχο μία μηχανής που έχει motor drive.  Για αποκορύφωμα (και αν δεν έχετε μείνει ήδη με ανοιχτό το στόμα) σίγουρα θα “πάθετε πλάκα” με τη μίμηση του ήχου του αλυσοπρίονου των ξυλοκόπων.

Η φύση δεν σταματά να μας εκπλήσσει.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Wildlife Photography
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

2 σχόλια

  • #
    1

    Αν το βίντεο δεν είχε την υπογραφή του BBC θα ήμουν σίγουρη ότι πρόκειται για φάρσα.Εκπληκτικό!

  • Ποιά είναι η γνώμη σου;

    Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

    Subscribe to our newsletter!