Όλα για μια καλή λήψη: Απερίσκεπτη φωτογράφος έθεσε σε κίνδυνο την αποικία λαγόγυρων στο Καλοχώρι

Τα έχουμε πει και ξαναματαπει αλλά μερικοί φαίνεται ότι δεν βάζουν μυαλό, ακόμα και με υποδείξεις, έστω και αν δεν έχουν την ηθική από πριν να σκεφτούν μόνοι τους.
Πέρσι είχαμε το περιστατικό με drone που ενόχλησε την αποικία φλαμίνγκο στον υγροβιότοπο του Αγίου Μάμα στην Χαλκιδική, φέτος έχουμε ένα πολύ πιο σοβαρό περιστατικό.
Το Εθνικό Πάρκο Δέλτα Αξιού, μέσω του Facebook, ανακοίνωσε ότι το πολύ σοβαρό περιστατικό έλαβε χώρα στο Καλοχώρι και έθεσε σε κίνδυνο λαγόγυρους, ένα πολύ συμπαθητικό ζώο που όμως είναι και απειλούμενο.
Το εξοργιστικό δεν είναι μόνο ότι η συμπεριφορά της φωτογράφου δείχνει ότι μάλλον δεν κατανοεί τι φωτογράφιζε καθώς φέρεται να μπήκε με το αυτοκίνητο μέσα σε χώρο με φωλιές, αλλά και ότι στις υποδείξεις που της έγιναν αρνήθηκε ότι κάνει κάτι λάθος.
Όλα για μια καλή λήψη…
Μία φωτογράφος άγριας ζωής μπήκε με το αυτοκίνητο χθες στο λιβάδι των λαγόγυρων στο Καλοχώρι και έμεινε εκεί για δύο τουλάχιστον ώρες, αλλάζοντας μάλιστα θέσεις και πατώντας πάνω στα λαγούμια των ζώων.
Την εντόπισε φοιτήτρια που στο πλαίσιο του μεταπτυχιακού της μελετά το λαγόγυρο και, παρότι την ενημέρωσε ότι πρέπει να βγει, γιατί αυτό που κάνει είναι βλαπτικό για τα ζώα, εκείνη αρνήθηκε.
Ομολογουμένως τέτοιου είδους συμπεριφορά, πόσο μάλλον από ανθρώπους που ενδιαφέρονται για την άγρια ζωή, είναι απαράδεκτη.Σε αυτές τις περιπτώσεις ειδοποιούμε το Φορέα Διαχείρισης αλλά κυρίως, καλούμε επιτόπου αστυνομία!
* Η φωτογραφία προέρχεται από το αρχείο του Φορέα Διαχείρισης
Το έχουμε γράψει άπειρες φορές, καμία λήψη, ΚΑΜΙΑ, δεν δικαιολογεί να θέτουμε σε κίνδυνο άλλους ή ακόμα και τον ίδιο μας τον εαυτό και αυτό θα πρέπει να το έχουμε στο μυαλό μας.
Επιπλέον όσοι φωτογραφίζουν άγρια ζωή πρέπει να σκέφτονται ότι πρωταρχικός σκοπός είναι η φωτογράφιση να γίνει με την μικρότερη δυνατή ενόχληση αλλά και ότι η νομοθεσία απαγορεύει να πλησιάζουμε και να προκαλούμε αναστάτωση σε φωλιές ζώων κατά την περίοδο της αναπαραγωγής.
To pttlgr στηρίζεται για την λειτουργία του στους αναγνώστες του!
Μπορείς να βοηθήσεις με μία μικρή δωρεά!
Υποστηρίξτε το pttlgr ακόμα και με μόλις 1€ – χρειάζεται μόνο ένα λεπτό. Εάν μπορείτε, σκεφτείτε να μας υποστηρίξετε με ένα ποσό κάθε μήνα.
Σας ευχαριστούμε.
Στηρίξτε το pttlgr και την προσπάθεια μας για έγκυρη και άμεση ενημέρωση ακολουθώντας μας
σε Instagram, YouTube και Facebook!
Ακολουθήστε το pttlgr στα Google News, εδώ!
Δες την εβδομαδιαία μας φωτογραφική εκπομπή Angle of View στο YouTube ή άκουσε την ως Podcast σε Spotify, Google ή Apple!

Πριν φύγετε δείτε
- Οι μπαταρίες καμερών SupraCell για Canon, Nikon, Panasonic και Sony, λειτουργούν μέχρι και σε θερμοκρασία 110 βαθμών!
- The Unnatural Shapes of Intelligence: Έκθεση Φωτογραφίας του Ρένου Κωστόπουλου
- Γυμνά Βλέμματα 4: Έκθεση Φωτογραφίας Καλλιτεχνικού Γυμνού στο Cinemarian
- Η RED μηνύει τη Nikon για αντιγραφή της τεχνολογίας της στη συμπίεση βίντεο!
- Fujifilm: Νέο κιόσκι και λογισμικό για γρήγορες εκτυπώσεις φωτογραφιών από smartphone!
- Μήνυση κατά studio φωτογράφισης γάμου που έκλεισε, υποστηρίζει ότι ο λόγος της πτώχευσης ήταν η πολυέξοδη μεγάλη ζωή των φωτογράφων!