Kάμερα κουδουνιού καταγράφει σπάνιο στιγμιότυπο όπου άλκη ρίχνει τα κέρατά του!

Κουδούνι εξώπορτας κατέγραψε τη στιγμή που μία άλκη ρίχνει και τα δύο της κέρατα, μια στιγμή που δε συναντά κανείς και τόσο συχνά!
@tyrabogert Moose dropping antlers at my house! #moose#antler#shedding #scaredtheshitoutofhim ♬ original sound – Tyra Bogert
Η Tyra Bogert έλειπε από το σπίτι όταν έλαβε ειδοποίηση από την κάμερα Ring ότι υπήρχε κίνηση έξω από το σπίτι της. Το εκπληκτικό είναι ότι είδε την άλκη να ρίχνει τα κέρατά του σε πραγματικό χρόνο.
Το ζώο μπαίνει αργά στο κάδρο από την αριστερή πλευρά, όταν σταματά για σχεδόν 30 δευτερόλεπτα, σκεπτόμενο το επόμενο βήμα.
Στη συνέχεια αρχίζει να κουνάει ολόκληρο το σώμα του και καθώς το κάνει, και τα δύο κέρατα πέφτουν στο πάτωμα τρομάζοντας το και κάνοντάς το να τρέξει μακριά.
“Τρόμαξε πάρα πολύ, αυτό είναι σίγουρο, έφυγε τρέχοντας προς την άλλη κατεύθυνση”, λέει η Bogert στην Πηγή Ειδήσεων της Αλάσκας.
Σε ένα δεύτερο βίντεο που δημοσίευσε η Bogert, ο σύζυγός της Chance, επιδεικνύει το τεράστιο μέγεθος που έχουν τα κέρατα του ζώου. Μαζί, τα κέρατα έχουν πλάτος 51 ίντσες.
@tyrabogert Replying to @anicole0827 part 2!! #alaska#moose#bullmoose ♬ original sound – Tyra Bogert
Το βίντεο τραβήχτηκε στην Αλάσκα και ενώ δεν είναι ασυνήθιστο για τις άλκες να ρίχνουν τα κέρατά τους, το κάνουν κάθε χρόνο, είναι σπάνιο να πέφτουν και τα δύο ταυτόχρονα και εξαιρετικά σπάνιο να τα καταγράφει η κάμερα.
Όταν μία άλκη ρίχνει τα κέρατά της, χάνει πολύ βάρος. Όλα τα μέλη της οικογένειας ρίχνουν τα κέρατά τους.
Μόνο τα αρσενικά έχουν κέρατα και η ανάπτυξή τους ρυθμίζεται από την τεστοστερόνη, σύμφωνα με το National Geographic.
Τα κέρατα μπορεί να ζυγίζουν έως και 60 κιλά, και αυτά πέφτουν κατά τους χειμερινούς μήνες, ώστε να μπορεί το ζώο να αποθηκεύσει περισσότερη ενέργεια κατά τη διάρκεια του ψύχους.
To pttlgr στηρίζεται για την λειτουργία του στους αναγνώστες του!
Μπορείς να βοηθήσεις με μία μικρή δωρεά!
Υποστηρίξτε το pttlgr ακόμα και με μόλις 1€ – χρειάζεται μόνο ένα λεπτό. Εάν μπορείτε, σκεφτείτε να μας υποστηρίξετε με ένα ποσό κάθε μήνα.
Σας ευχαριστούμε.
Στηρίξτε το pttlgr και την προσπάθεια μας για έγκυρη και άμεση ενημέρωση ακολουθώντας μας
σε Instagram, YouTube και Facebook!
Ακολουθήστε το pttlgr στα Google News, εδώ!

Πριν φύγετε δείτε
- Το ‘Wonders of Street View’ μοιράζεται τις πιο αλλόκοτες σκηνές του Google Street View
- Κινηματογραφικό βίντεο καταγράφηκε με μια μόνο λήψη FPV Drone
- Οι Εκδόσεις iFocus με το Βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ παρουσιάζουν τα φωτογραφικά λευκώματα της Χαράς Γάτσιου & της Εύας Μπέρλερ
- Πέντε μήνες στους πάγους της Αρκτικής με στόχο την αποτύπωση πολικών αρκούδων!
- Το Photometria Photography Center (PPC) παρουσιάζει την έκθεση “profil réalité” του Κωνσταντίνου Τερζόπουλου
- Покидаю / Leaving behind: Έκθεση Φωτογραφίας – Γιάννης Γιαννακόπουλος | Γιατροί του Κόσμου