Πέθανε ο διάσημος φωτογράφος Bert Stern


Πέθανε ο διάσημος φωτογράφος Bert Stern

O διάσημος φωτογράφος μόδας και διασημοτήτων, Bert Stern, πέρασε στην αιωνιότητα σε ηλικία 83 ετών.

Ο Stern έγινε ευρέος γνωστός για το βιβλίο του “Marilyn Monroe: The Complete Last Sitting“, το οποίο αποτελεί μία συλλογή 2.500 φωτογραφιών της Marilyn Monroe.  Οι φωτογραφίες δημιουργήθηκαν σε τρεις ημερήσιες φωτογραφίσεις για λογαριασμό του περιοδικού Vogue το 1962, περίπου έξι εβδομάδες πριν η διάσημη ηθοποιός βρεθεί νεκρή.

Ο Stern γεννήθηκε στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης το 1929 και ήταν παιδί φωτογράφου.  Υπηρέτησε στο στρατό ως φωτογράφος με βάση την Ιαπωνία.  To 1955 φωτογραφίζει ένα ποτήρι μαρτίνι στην έρημο, με φόντο τις πυραμίδες, για λογαριασμό της Smirnoff, κερδίζοντας τον θαυμασμό για την απλότητα και πληρότητα της λήψης.  Το ντοκιμαντέρ του “Jazz on a Summer’s Day”, που γύρισε για το Newport Jazz Festival του 1958, επιλέχτηκε το 1999 για το National Film Registry, λόγω της ιστορικής του αξίας.

Το 2010 γυρίστηκε το φιλμ “Bert Stern: Original Madman”, ένα ντοκιμαντέρ γύρω από τη ζωή του.

Φωτογραφίες του βρίσκονται στα Museum of Modern Art, The Fashion Institute of Technology και στο International Museum of Photography.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Famous Photographers

Πηγή:

Fstoppers
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!