Η Μ.Βρετανία χάνει το ιστορικό Album Signor 1857


Η Μ.Βρετανία χάνει το ιστορικό Album Signor 1857

Σάλος στη Μ.Βρετανία καθώς η κυβέρνηση δεν κατάφερε να αποτρέψει την απώλεια ιστορικού Album της Julia Margaret Cameron.

Η Julia Margaret Cameron (11 Ιουνίου 1815 – 26 Ιανουαρίου 1879) ήταν μία από τις πρωτοπόρους φωτογράφους στο νησί, διάσημη για τα πορτρέτα των διασημοτήτων της εποχής αλλά και τις εικόνες της με θέμα ήρωες της Βρετανικής ιστορίας.

Το εν λόγω album ήταν δώρο του καλλιτέχνη George Frederic Watts προς την Cameron, πριν αυτή ξεκινήσει να φωτογραφίζει στην ηλικία των 48 ετών. Γνωστό και ως Signor 1857, το album περιλαμβάνει 35 έργα από διάφορους φωτογράφους της εποχής και από πολλούς θεωρείται σημαντικότατο για την μελέτη της ιστορίας της φωτογραφίας.

Τον Δεκέμβριο του 2012 το Signor 1857 album, πωλήθηκε σε δημοπρασία προς 121,250£ σε αγοραστή εκτός Μ.Βρετανίας και τότε η κυβέρνηση και ο υπουργός πολιτισμού Ed Vaizey, επέβαλαν εμπάργκο στην αποστολή του καλώντας Βρετανούς αγοραστές να το αγοράσουν, ώστε να μην φύγει από το νησί.
Η προθεσμία για την “εξαγορά” του album έληξε στις 8 Οκτωβρίου και το album τελικά δεν αγοράστηκε από κάποιον στη Μ.Βρετανία. Ο αγοραστής του, που πλέον θα παραλάβει αυτό το σημαντικό ιστορικό φωτογραφικό στοιχείο, δεν έγινε γνωστός, ωστόσο οι φωτογραφικοί κύκλοι στη M.Βρετανία θεωρούν πολύ σημαντική την απώλεια του.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

1 σχόλιο

  • #
    1

    Οι Βρεττανοί δεν θέλουν να χάσουν ούτε ένα άλμπουμ από την ιστορία τους, και καλά κάνουνε, αλλά μπορούνε με ευκολία να κλέβουν από άλλους………….

  • Ποιά είναι η γνώμη σου;

    Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

    Subscribe to our newsletter!