Δείτε γιατί η Καλιφόρνια βάζει κάμερες με αισθητήρες ήχου στους δρόμους!


Δείτε γιατί η Καλιφόρνια βάζει κάμερες με αισθητήρες ήχου στους δρόμους!

Ένα αυτοματοποιημένο σύστημα καμερών με ήχο θα χρησιμοποιηθεί στην Καλιφόρνια, με στόχο να μειώσει την ηχορύπανση που προκαλούν τα αυτοκίνητα.

Στο πρόγραμμα αυτό θα λάβουν μέρος 6 πόλεις της Καλιφόρνια. Η Γερουσία της Πολιτείας της Καλιφόρνια, ενέκρινε ένα νέο πενταετές πιλοτικό πρόγραμμα που στοχεύει στην ανίχνευση θορυβωδών εξατμίσεων των αυτοκινήτων.

Το νομοσχέδιο ενέκρινε τη χρήση αυτοματοποιημένων καμερών που ενεργοποιούνται από τον ήχο και θα αναπτυχθούν σε έξι, μη γνωστές για την ώρα, πόλεις της Καλιφόρνια, οι οποίες συμφώνησαν να είναι οι πρώτες που θα δοκιμάσουν το πειραματικό αυτό πρόγραμμα.

Η Καλιφόρνια έχει καθορίσει το επίπεδο ντεσιμπέλ για το οποίο τα υπάρχοντα ή τροποποιημένα συστήματα εξάτμισης θεωρούνται πολύ δυνατά: 95 ντεσιμπέλ για τα αυτοκίνητα και 80 ντεσιμπέλ για τις μοτοσικλέτες που κατασκευάστηκαν μετά το 1985.

Χρησιμοποιώντας τις εν λόγω κάμερες που ενεργοποιούνται από τον ήχο, η Καλιφόρνια θα προσπαθήσει να επιβάλει καλύτερα τους ισχύοντες νόμους. Αυτό ωστόσο δε σημαίνει ότι το νέο αυτό, δοκιμαστικό σύστημα θα επιφέρει αλλαγές στους ισχύοντες νόμους, σύμφωνα με τα λεγόμενα του AutoWeek.

Το υπό δοκιμή, λοιπόν, σύστημα θα ενεργοποιείται όταν τα επίπεδα θορύβου έχουν υπερβεί το νόμιμο όριο ήχου και είναι σχεδιασμένο να λαμβάνει φωτογραφία την πινακίδα κυκλοφορίας του οχήματος που έχει υπερβεί τα επιτρεπόμενα όρια ήχου.

Για να είμαστε πιο σαφείς, μια ηλεκτρονική συσκευή που χρησιμοποιεί αυτοματοποιημένο εξοπλισμό (ο οποίος ενεργοποιείται όταν τα επίπεδα θορύβου έχουν υπερβεί το νόμιμο όριο ήχου), θα ενεργοποιεί κάμερες που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για να λαμβάνουν φωτογραφία της πινακίδας κυκλοφορίας του οχήματος.

Βέβαια, στην περιγραφή οι κάμερες αυτές, θα μπορούσε να ισχυριστεί κανείς, ότι μοιάζουν με με εκείνες που έχουν σχεδιαστεί ώστε να ενεργοποιούνται όταν ένα αυτοκίνητο περνάει με κόκκινο ή με αυτές που φωτογραφίζουν αυτόματα ένα αυτοκίνητο που υπερβαίνει μια ορισμένη ταχύτητα. Στην πραγματικότητα όμως δεν είναι ίδιες.

Αυτό που κάνει ξεχωριστές τις εν λόγω κάμερες είναι ο ειδικός σχεδιασμός του που επικεντρώνεται στον ήχο, ο οποίος λειτουργεί ως ερέθισμα.

Το σημείο που δεν είναι ιδιαιτέρως ξεκάθαρο, είναι εκείνο που σχετίζεται με το πως οι κάμερες θα εντοπίζουν τα οχήματα κατά την κυκλοφορία τους, ούτε πώς θα μπορούν να κάνουν διάκριση μεταξύ αυτοκινήτων και μοτοσικλετών για να αντιληφθούν το ντεσιμπέλ του καθενός. Εξάλλου, όπως είναι γνωστό, τα ηχητικά όρια για τα δύο οχήματα είναι εντελώς διαφορετικά.

Ο νόμος ορίζει ότι οι οδηγοί θα ειδοποιούνται ότι εισέρχονται σε ζώνη επιβολής ήχου και ότι οι παραβάτες για πρώτη φορά δεν θα επιβαρύνονται με πρόστιμο.

Οι έξι αυτές πόλεις, θα πρέπει να αποφασίσουν σε ποιους δρόμους θα επιβληθεί το σύστημα αυτό.

Οι πόλεις που θα συμμετάσχουν, θα πρέπει να υποβάλουν σχετική έκθεση για τον προσδιορισμό της αποτελεσματικότητας του προγράμματος, έως τις 21 Δεκεμβρίου 2026.

Αναζητήστε όλα τα νέα προϊόντα στο κατάστημα
Ρεπέλλα Φωτογραφικά.

To pttlgr στηρίζεται για την λειτουργία του στους αναγνώστες του!
Μπορείς να βοηθήσεις με μία μικρή δωρεά!
Υποστηρίξτε το pttlgr ακόμα και με μόλις 1€ – χρειάζεται μόνο ένα λεπτό. Εάν μπορείτε, σκεφτείτε να μας υποστηρίξετε με ένα ποσό κάθε μήνα.
Σας ευχαριστούμε.

Στηρίξτε το pttlgr και την προσπάθεια μας για έγκυρη και άμεση ενημέρωση ακολουθώντας μας
σε InstagramYouTube και Facebook!

Ακολουθήστε το pttlgr στα Google News, εδώ!

Κάνε Εγγραφή / Subscribe στο κανάλι μας στο YouTube, αποκλειστικά για φωτογραφία και φωτογραφικό εξοπλισμό!

Πριν φύγετε δείτε

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Photo Technology

Πηγή:

PetaPixel
author

Η ομάδα του pttlgr αποτελείται από φωτογράφους συντάκτες που αγαπούν την φωτογραφία και την ενημέρωση!

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!