Η Canon ανακοίνωσε ότι αναμένει να πουλήσει λιγότερες μηχανές


Η Canon ανακοίνωσε ότι αναμένει να πουλήσει λιγότερες μηχανές

Η Canon αναθεώρησε την πρόβλεψη της για τις πωλήσεις φωτογραφικών μηχανών με δυνατότητα αλλαγής φακών για το έτος που διανύουμε.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ο στόχος των πωλήσεων έπεσε στα 8 εκατομμύρια τεμάχια μηχανών με δυνατότητα αλλαγής φακών (DSLRs και mirrorless) από 9 εκατομμύρια τεμάχια που είχε προβλεφθεί, ενώ ο στόχος πωλήσεων για τις compact μηχανές παρέμεινε στα 14 εκατομμύρια τεμάχια. Αυτό σημαίνει 20 δισεκατομμύρια λιγότερα Γιεν για τα ταμεία της ιαπωνικής εταιρείας.

Ο λόγος για τον οποίο υπάρχει η μεγάλη αυτή πτώση είναι σύμφωνα με στελέχη της Canon οι κακές οικονομικές συνθήκες σε Ευρώπη και Ασία και η αγορά αναμένεται να ανακάμψει την επόμενη χρονιά.

Από την άλλη οικονομικοί αναλυτές πιστεύουν ότι η αγορά των μηχανών με δυνατότητα αλλαγής φακού, η οποία συρρικνώθηκε για πρώτη φορά φέτος, έχει δεχτεί και αυτή πλήγμα λόγω της ραγδαίας ανάπτυξης της αγοράς των smartphones. Και αν μέχρι σήμερα τα smartphones έβγαιναν καθαροί νικητές απέναντι στις compact μηχανές, η μάχη απέναντι στις μηχανές που αλλάζουν φακό, θα είναι αρκετά πιο σκληρή.

Φυσικά δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι οι ερασιτέχνες φωτογράφοι, θα αποφασίσουν να αφήσουν την DSLR τους σπίτι για χάρη ενός smartphone, αλλά δεν μπορούμε να αγνοήσουμε και τις απόψεις που ακούγονται. Εσείς τι πιστεύετε;

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Canon Financial Reports

Πηγή:

Petapixel
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!