Απογοητευτικά τα οικονομικά αποτελέσματα της Canon για το 2015


Απογοητευτικά τα οικονομικά αποτελέσματα της Canon για το 2015

Η Canon ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο του 2015, τα οποία δείχνουν πτώση 28.7% στα καθαρά κέρδη της. Μεταξύ Ιανουαρίου και Μαρτίου τα κέρδη της ιαπωνικής εταιρείας ήταν 33.93 δισεκατομμύρια Γιεν σε σύγκριση με τα 47.610 δισεκατομμύρια Γιεν του 2014.

Όπως αναφέρει η εταιρεία η αγορά των φθηνών compact μηχανών συνέχισε την “κατρακύλα”, σε αντίθεση με τις πιο ακριβές compact φωτογραφικές μηχανές, με μεγάλους αισθητήρες και μεγάλο οπτικό zoom, των οποίων οι πωλήσεις είχαν άνοδο.
Από την άλλη παρ όλη την συρρίκνωση της παγκόσμιας αγοράς των μηχανών με δυνατότητα αλλαγής φακών, ο ερχομός της Canon EOS 7D II φαίνεται να είχε θετικό αντίκτυπο, ειδικά στην αγορά των Η.Π.Α.

Μάλιστα η αναφορά της Canon κάνει λόγο για την κρίση στην Ρωσία και στην Ελλάδα, η κατάσταση των οποίων οδηγεί σε μειωμένη ανάπτυξη των πωλήσεων στην Ευρώπη.

Διαβάστε την πλήρη οικονομική αναφορά εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Canon
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

4 σχόλια

  • #
    1

    Η canon χάνει το παιχνίδι από τις nikon στον παραδοσιακό της χώρο τις SLR. Λογικό αφού οι τιμές της είναι υψηλές και οι αισθητήρες της έχουν μίνει πίσω. H nikon από νωρίς το πήρε απόφαση και αγόρασε από την sony (παλιά έφτιαχνε δικούς της αισθητήρες και υστερούσε). Ας το κάνει και η canon (δλδ να πάρει sony αισθητήρες, δεν είναι ντροπή και η pentax το κάνει).
    Στο άλλο ανερχόμενο κομμάτι τις mirrorless κοιμάται ακόμα περισσότερο. Αφήνει τους άλλους (sony, samsung, panasonic, olympus, fuji) να αλωνίζουν με μοντέλα και επιλογές και η ίδια για να μην ανταγωνιστεί τις δικές τις slr έχει ένα (!) μοντέλο (m3 μετά το αδιάφορο m1) με υψηλή τιμή και ελλιπή χαρακτηριστικά και φακούς. Άσε που δεν το πουλάει στις ΗΠΑ (my god)..
    Τουλάχιστον παλιά πουλούσε στις compact ένας κλάδος που και φθίνει (βλέπε κινητά) και η canon έχει χαλάσει την ποιότητα..
    Να δεις που θα πάει και χειρότερα με αυτά που κάνει.. Λυπάμαι αλλά θέλει ανακλαστικά (δλδ mirrorless)

  • #
    1

    Ναι αυτό φταίει.Οχι ότι βγάζουν νέα μηχανή κάθε 5-6 χρονια και νέα πατέντα ποτε.Το βρήκαν τώρα όλοι καραμέλα.Η Ελλάδα φταει.Κι εγώ θα ρωτήσω τώρα το άλλο. Την ίδια στιγμή που η Nikon ή η Sony βγάζουν μηχανές και αισθητήρες νέας τεχνολογίας “αβέρτα” γιατί είχαν πολυ λιγότερες απώλειες; Με τη λογική της Canon οι άλλες δυο εταιρείες δεν εμπορευονται στην Ελλάδα.

    • #
      1

      η αναφορά στην Ελλάδα φαντάζομαι ότι γίνεται με σκοπό να τονιστεί ο αντίκτυπος που έχει η αβεβαιότητα που δημιουργεί σε όλη την Ευρώπη αυτή η κατάσταση (μένουμε δεν μένουμε στο Ευρώ, τι θα ακολουθήσει μετά για την ΕΕ κτλ κτλ), με άλλα λόγια αναφέρονται στην αντιμετώπιση της υπόθεσης της Ελλάδας από την ΕΕ και πως επηρεάζει την συνολική κατανάλωση στην Ευρώπη.

  • Ποιά είναι η γνώμη σου;

    Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

    Subscribe to our newsletter!