Προς 22.000 δολάρια πωλήθηκαν 10 φωτογραφίες χωρίς να τις δουν οι αγοραστές


Προς 22.000 δολάρια πωλήθηκαν 10 φωτογραφίες χωρίς να τις δουν οι αγοραστές

Η Canon Αυστραλίας έκανε ένα πολύ ωραίο πείραμα θέλοντας να αποδείξει ότι κάθε τυπωμένη φωτογραφία μπορεί να έχει αξία.

Συγκεκριμένα δημιούργησε μία Έκθεση Φωτογραφίας με 10 φωτογραφίες μερικών από τους πιο σημαντικούς φωτογράφους της Αυστραλίας: Toby Burrows, Stephen Dupont, Simon Harsent, Gary Heery, Ted O’Donnell and Vicki Lee, Anna Pogossova, Jackie Ranken, Graham Shearer, Eugene Tan και James Tolich.

Στα κάδρα της έκθεσης, τη θέση των φωτογραφιών είχαν λευκά χαρτιά και οι παρευρισκόμενοι κλήθηκαν να τις αγοράσουν μέσω δημοπρασίας χωρίς να τις δουν. Μόλις τελείωσε η δημοπρασία οι αγοραστές είδαν τις φωτογραφίες που αγόρασαν για πρώτη φορά να τυπώνονται στον Canon imagePROGRAF PRO-1000 (τον οποίο προωθούσε μέσω της ενέργειας η Canon).

Οι φωτογραφίες πωλήθηκαν συνολικά προς 22.000 δολάρια, αποδεικνύοντας ότι και μόνο το όνομα ενός φωτογράφου και ο διοργανωτής μίας Έκθεσης Φωτογραφίας μπορούν να είναι το κίνητρο για κάποιον να αγοράσει μία φωτογραφία.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!