Πτώση στις πωλήσεις φωτογραφικών μηχανών για την Canon


Πτώση στις πωλήσεις φωτογραφικών μηχανών για την Canon

Ο ιαπωνικός κολοσσός μπορεί να εμφανίζει κέρδη (στο σύνολο των δραστηριοτήτων του) αλλά στο κομμάτι των φωτογραφικών μηχανών παρουσιάζεται πτώση των πωλήσεων. Όπως αναφέρει το Reuters η μικρή αύξηση των κερδών οφείλεται στην υποχώρηση του Γιεν αλλά και στην αύξηση των πωλήσεων εξοπλισμού γραφείου και laser εκτυπωτών.

Οι πωλήσεις των μηχανών με δυνατότητα αλλαγής φακού (DSLR και mirrorless) κινήθηκαν σε χαμηλά επίπεδα, κυρίως λόγω της οικονομικής κρίσης. Ευτυχώς για την εταιρεία ο ερχομός της Canon EOS 7D II κατάφερε να συγκρατήσει την πτώση των πωλήσεων, λόγω της ζήτησης που είχε η συγκεκριμένη μηχανή.

Το κέρδος του τομέα imaging της εταιρείας για το τέταρτο τρίμηνο παρουσίασε πτώση κατά 6.2% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο της προηγούμενης χρονιάς, καταγράφοντας κέρδη 58.267 εκατομμύρια Γιεν (σε σχέση με τα 62.096 εκατομμύρια Γιεν του 2013). Το έτος έκλεισε στο -4.5% σε σχέση με πέρσι με τα συνολικά κέρδη να φτάνουν τα 194.601 εκατομμύρια Γιεν.
Οι συνολικές πωλήσεις στον τομέα imaging της εταιρείας για το 2014 υποχώρησαν κατά 7.3% σε σχέση με πέρσι.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα στοιχεία σχετικά με το ανθρώπινο δυναμικό της εταιρείας. Η Canon απασχολεί στην Ιαπωνία 69.201 υπαλλήλους και εκτός Ιαπωνίας 122.688 υπαλλήλους, με 2262 υπαλλήλους να έχουν αποχωρήσει από το δυναμικό της μέσα στο 2014.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Canon Financial Reports

Πηγή:

Canon
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!