And the Oskar for Cinematography goes to…


And the Oskar for Cinematography goes to…

Η βραδιά των Όσκαρ 2013 πέρασε στην ιστορία χτες με μεγάλους νικητές, θέλουμε να πιστεύουμε, τον κινηματογράφο και τους ανθρώπους του.  Στην δικιά μας κατηγορία, βραβείο φωτογραφίας (Cinematography) οι υποψηφιότητες ήταν οι εξής:

Anna Karenina, Seamus McGarvey

Django Unchained, Robert Richardson

Life of Pi, Claudio Miranda

Lincoln, Janusz Kaminski

Skyfall, Roger Deakins

Με το βραβείο έφυγε ο Claudio Miranda, για την ταινία Life of Pi.  Ο Claudio Miranda γεννήθηκε στο Σαντιάγο της Χιλής και σε ηλικία ενός έτους βρέθηκε με την οικογένεια του στις Η.Π.Α.  Αργότερα στα επτά του βρέθηκε να ζει στο Παρίσι και τρία χρόνια μετά μετακόμισε μόνιμα πίσω στις Η.Π.Α.  Δεν ήταν ποτέ καλός μαθητής, ενώ τελείωσε το Λύκειο χωρίς να έχει κάποιο συγκεκριμένο πλάνο για μετέπειτα. Η πρώτη του δουλεία που είχε σχέση με τον κινηματογράφο ήταν ως επικεφαλής ηλεκτρολόγος, υπεύθυνος για τον φωτισμό, στο Seven.  Με την ίδια ιδιότητα εργάζεται και στο πλατό του The Game και του Fight Club.  Διευθυντή φωτογραφίας τον βρίσκουμε για πρώτη φορά στην ταινία Failure to Launch του 2006 και δύο χρόνια αργότερα έρχεται η υποψηφιότητα του για Όσκαρ Φωτογραφίας με την ταινία The Curious Case of Benjamin Button (2008).  Ακολουθεί το Tron: Legacy το 2010 για να φτάσουμε στο περσινό Life of Pi με το οποίο φτάνει στην κορυφή.

Η στιγμή της απονομής:

Ακολουθεί το trailer της ταινίας:

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Cinematography
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!