Νέα κάρτα μνήμης Compact Flash Wise CF Card Duo, επιτρέπει αυτόματο και άμεσο backup


Νέα κάρτα μνήμης Compact Flash Wise CF Card Duo, επιτρέπει αυτόματο και άμεσο backup

CF raidΗ ιαπωνική εταιρεία Amulet, παρουσιάζει την πρώτη κάρτα μνήμης Compact Flash, Wise CF Card Duo, που κάνει αυτόματο backup, σώζοντας κάθε φωτογραφία που τραβάμε δύο φορές, σε δύο διαφορετικά, ξεχωριστά μέρη της κάρτας. 

Η νέου τύπου Compact Flash λειτουργεί σαν ένα RAID (redundant array of independent disks) σύστημα.  Αν το επιλέξουμε (μέσω του διακόπτη που υπάρχει) η κάρτα χωρίζεται σε δύο διαφορετικά partition των 32GB και αποθηκεύει ξεχωριστά σε κάθε ένα, το υλικό που γράφουμε με τη DSLR μας.  Με αυτό τον τρόπο αν ένα από τα δύο partition “χτυπήσει”, το υλικό μας είναι ασφαλές στο άλλο partition.  Το μειονέκτημα είναι ότι χρησιμοποιώντας την επιλογή του αυτόματου backup, η κάρτα μνήμης “χάνει” σε ταχύτητα και από 60MB/sec ταχύτητα ανάγνωσης και 50MB/sec ταχύτητα εγγραφής, πέφτει στα 30MB/sec και 25MB/sec αντίστοιχα.

Η νέου τύπου κάρτα μνήμης Wise CF Card Duo, αναμένεται να είναι διαθέσιμη μετά τις 14 Ιουνίου σε τιμή που δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!