Drone πέφτει στο κεφάλι γυναίκας και την τραυματίζει σοβαρά


Drone πέφτει στο κεφάλι γυναίκας και την τραυματίζει σοβαρά

Από τον Καναδά έρχεται μία είδηση για ένα σοβαρό ατύχημα που συνέβη στο Κεμπέκ και το οποίο οφείλεται σε πτώση drone.

To περιστατικό καταγράφηκε από ένα άλλο drone και δείχνει ένα DJI Phantom 3 να πέφτει σαν τούβλο από τον ουρανό και να βρίσκει στο κεφάλι μία 38χρονη γυναίκα.

Η γυναίκα μετά το χτύπημα κατέρρευσε και διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο όπου οι γιατροί διαπίστωσαν σοβαρό τραυματισμό.

Φυσικά ήδη η γυναίκα έχει κινηθεί νομικά κατά του χειριστή, ο οποίος σε δηλώσεις του αναφέρει ότι δεν μπορεί να δώσει εξήγηση για την πτώση του drone. Σύμφωνα με ένα άλλο χειριστή drone εταιρείας εναέριων λήψεων, που βρισκόταν εκεί εκ μέρους των διοργανωτών της εκδήλωσης που εξελισσόταν και ο οποίος κατέγραψε το συμβάν, ο χειριστής του drone που έπεσε δεν είχε πιστοποιητικό ούτε τις απαραίτητες άδειες και σε παρατήρηση που του έγινε ότι πετάει κοντά στον κόσμο η απάντηση του ήταν “Όχι είμαι εντάξει εδώ”.

Σύμφωνα με τις αρχές του Καναδά το 2015 είχαμε 89 περιστατικά με drones αλλά αυτό ήταν το πρώτο που έχουμε τραυματισμό.

To συγκεκριμένο περιστατικό δείχνει με σαφή τρόπο ότι οι κανόνες ασφαλείας πρέπει να μην παραβιάζονται στο ελάχιστο και ότι χειριστές drone που το κάνουν είναι πολύ πιθανό να αντιμετωπίσουν πάρα πολύ σοβαρές συνέπειες σε περίπτωση ατυχήματος.

Διαβάστε το προσχέδιο νόμου που αναμένουμε να εφαρμοστεί στην Ελλάδα αλλά και τον δεκάλογο του καλού χειριστή drone.

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

drones

Πηγή:

TV Anouvelles
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!