Έχουν και τα drones τα θέματα τους


Έχουν και τα drones τα θέματα τους

droneΤα νέα ιπτάμενα drones έχουν πολλές φωτογραφικές εφαρμογές.  Μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να τραβήξουν εκπληκτικά πλάνα από αέρος και αν και κοστίζουν αρκετά είναι μία λύση που είναι πιο πρακτική και εύκολη από τη λήψη με αεροπλάνο και ελικόπτερο.  Άλλωστε στις περισσότερες χώρες του κόσμου δεν είναι σαφής η νομοθεσία σχετικά με τα νέα ιπτάμενα αντικείμενα και δεν υπάρχουν ακριβή όρια στη χρήση τους (αν και δεν θα συμβαίνει αυτό για πάντα).

Βέβαια τα drones έχουν ένα βαθμό επικινδυνότητας και πρέπει εκτός από να μάθεις να τα πετάς να φροντίσεις να μπορείς να τα προσγειώσεις εκεί που θέλεις.

Πρόσφατα ο κινηματογραφιστής Terry Cline πετούσε ένα drone, για τη λήψη πλάνων για ένα τουριστικό video, πάνω από την πόλη του Οχάιο.  Μία ριπή αέρα έφτασε για να κολλήσει το drone στο άγαλμα της Δικαιοσύνης στην οροφή των δικαστηρίων της πόλης.  Βάση των νόμων ο Terry Cline δεν έκανε κάτι παράνομο, αφού τα drone μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην πολιτεία του Οχάιο αρκεί να μένουν κάτω από 400 πόδια, να μην χρησιμοποιούνται για εμπορικό σκοπό και να μην βρίσκονται πάνω από κατοικημένη περιοχή.

Το πρόβλημα δημιουργήθηκε με την ανάκτηση της ιπτάμενης συσκευής, αφού οι αρχές δεν μπορούσαν να λάβουν απόφαση για το ποιος είναι υπεύθυνος για την επιχείρηση.  Από τη μία οι σκάλες της πυροσβεστικής δεν ήταν αρκετά ψηλές από την άλλη δεν υπήρχε δυνατότητα να σκαρφαλώσει κάποιος λόγω του κινδύνου να υποχωρήσει η οροφή.

Τελικά μία εβδομάδα μετά από ένα παράθυρο και με τη βοήθεια ενός κονταριού η συσκευή των 1.500 ευρώ ανακτήθηκε (ήταν τόσο απλό).

Με τις νέες τεχνολογίες νέα νομικά θέματα αλλά και θέματα ασφαλείας δημιουργούνται και οι αρχές των κρατών είναι σίγουρο ότι τα επόμενα χρόνια θα δημιουργήσουν κανόνες και νόμους σχετικά με την χρήση των drones.  Αν σκοπεύεται να επενδύσετε σε κάποιο drone θα  πρέπει να λάβετε υπόψη σας ότι η χρήση του δεν είναι παιχνιδάκι και μπορεί να δημιουργήσει πολλά προβλήματα στον κάτοχο του.

via theverge

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

drones
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!