Η Huawei πιάστηκε να διαφημίζει το Huawei P9 με φωτογραφία από DSLR


Η Huawei πιάστηκε να διαφημίζει το Huawei P9 με φωτογραφία από DSLR

Είναι από εκείνες τις ντροπιαστικές στιγμές για κάθε εταιρεία, όπου κάποιος έκανε ένα τραγικό λάθος στα κοινωνικά δίκτυα.

Μιλάμε για τη Huawei η οποία ανέβασε στο λογαριασμό της στο Google+ τη παραπάνω φωτογραφία με τη λεζάντα:
“Καταφέραμε να πιάσουμε μια όμορφη ανατολή του ηλίου με την Deliciously Ella. Η διπλή φωτογραφική κάμερα της Leica που έχει το Huawei P9, κάνει τη λήψη τέτοιων φωτογραφιών σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, απόλαυση. Επανεφεύρετε τη φωτογραφία με smartphone και μοιραστείτε τις φωτογραφίες σας από την ανατολή του ηλίου μαζί μας.”
(We managed to catch a beautiful sunrise with Deliciously Ella. The #HuaweiP9’s dual Leica cameras makes taking photos in low light conditions like this a pleasure. Reinvent smartphone photography and share your sunrise pictures with us. #OO)

Δυστυχώς για τη Huawei οι φωτογραφίες στο Google+ ανεβαίνουν με τα EXIF στοιχεία τους και η ιστοσελίδα Android Police ανακάλυψε ότι η εν λόγω φωτογραφία είχε τραβηχτεί με την Canon EOS 5D Mark III και τον φακό της Canon, EF70-200mm f/2.8L IS II USM.

photo-huawei-dslr-1

Όπως ήταν αναμενόμενο οι αντιδράσεις ήταν πολλές και άσχημες για τη Huawei, η οποία αναγκάστηκε να κατεβάσει τη φωτογραφία και να απολογηθεί μέσω δήλωσης στο The Verge:
“Πρόσφατα τονίστηκε ότι μία εικόνα που ανέβηκε στα κοινωνικά κανάλια μας έχει βγει με το Huawei P9. Η φωτογραφία βγήκε κατά τη διάρκεια μίας επαγγελματικής φωτογράφισης για διαφήμιση του Huawei P9 και δημοσιεύτηκε για να εμπνεύσει την κοινότητα μας. Παρόλα αυτά αναγνωρίζουμε ότι θα έπρεπε να είμαστε ξεκάθαροι με την λεζάντα της εικόνας. Δεν ήταν ποτέ η πρόθεση μας να παραπλανήσουμε. Απολογούμαστε για αυτό και έχουμε αφαιρέσει την εικόνα.”

(It has recently been highlighted that an image posted to our social channels was not shot on the Huawei P9. The photo, which was professionally taken while filming a Huawei P9 advert, was shared to inspire our community. We recognize though that we should have been clearer with the captions for this image. It was never our intention to mislead. We apologize for this and we have removed the image)

photo-huawei-dslr-3

Τι λέτε; Ένα αθώο λάθος ή κάτι περισσότερο;

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή:

Techblog
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

3 σχόλια

  • #
    1

    Προσπάθεια παραπλάνησης απλά…
    Τα έχουμε ξαναπεί, η μηχανή δεν κάνει τον φωτογράφο, αλλα και τα smartphones όπως κ να το κάνουμε έχουν κάποια όρια.

  • #
    1
    ΑΠΑΝΤΗΣΗ Ιωαννίδης Λεωνίδας | 5 Ιουλίου 2016 στις 22:18

    Και να ήταν και καμιά εξαιρετική φωτογραφία…

  • #
    1

    Σιγουρα πολυ πιο πολυ απο το κατι περισσοτερο……….

  • Ποιά είναι η γνώμη σου;

    Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

    Subscribe to our newsletter!