EFX Lighting Arms: Νέα προσθήκη για το Adaptalux και τους λάτρεις της macro φωτογραφίας


EFX Lighting Arms: Νέα προσθήκη για το Adaptalux και τους λάτρεις της macro φωτογραφίας

Μια νέα προσθήκη έρχεται για το Adaptalux, σύστημα φωτισμού που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2015.

Μέσω της πλατφόρμας του KickStarter ο δημιουργός του Adaptalux, Samuel Granger, έχει ξεπεράσει ήδη το χρηματικό ποσό που χρειάζεται για να υλοποιηθεί το νέο του project.

Η προσθήκη που έρχεται να συνοδεύσει το Adaptalux, το EFX Lighting Arms, είναι ουσιαστικά οι τρεις νέοι βραχίονες που θα δώσουν ξεχωριστό τόνο στις macro φωτογραφίες.
Ο πρώτος βραχίονας, το UV EFX arm, διαθέτει ένα LED φως και φοράει στην κεφαλή του ένα φίλτρο UV. Αυτό εμποδίζει το ορατό φως και επιτρέπει μόνο το υπεριώδες.

Ο δεύτερος βραχίονας, ονομάζεται Arms-s και το LED φωτάκι που διαθέτει, προσφέρει μεγαλύτερη ποσότητα φωτός στο θέμα μας απ’ότι ένα συνηθισμένο LED φως. Αυτό επιτυγχάνεται καθώς στην κεφαλή του βραχίονα υπάρχει ένας ενσωματωμένος φακός TIR (τον συναντάμε συνήθως σε φακούς). Το arm-s μπορεί να προσφέρει υψηλότερες ταχύτητες κλείστρου στη μηχανή μας καθώς και χαμηλότερα ISO.

Ο τρίτος βραχίονας, ονομάζεται Laser και ίσως είναι ο πιο δημιουργικός της σειράς. Μπορούμε να δημιουργήσουμε ξεχωριστές διαθλάσεις, αν τα θέματα μας έχουν διάφανες ή ημιδιάφανες επιφάνειες ή να δημιουργήσουμε κάποια κατεύθυνση φωτός.

Οι νέοι εύκαμπτοι βραχίονες διαθέτουν διαφορετικό χρώμα στις άκρες για να κάνουν τη ζωή μας πιο εύκολη και είναι κατασκευασμένοι με αλουμίνιο που χρησιμοποιούν στα αεροσκάφη. Το EFX Lighting Arms θα είναι διαθέσιμο για προ-παραγγελία από τη 1 Φεβρουαρίου (μπορείτε να προμηθευτείτε και μεμονωμένα τους βραχίονες) και η εκτιμώμενη περίοδος παράδοσης θα είναι,για τα Laser και Arm-s ο Απρίλιος του 2018 ενώ για το Uv arm o Μάιος του 2018. Οι τιμές ξεκινούν από τα 42 ευρώ (για ένα βραχίονα) και ανεβαίνουν ανάλογα με το πακέτο που θα διαλέξετε.
Μπορείτε να βρείτε το EFX Lighting Arms εδω.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author

Η ομάδα του pttlgr αποτελείται από φωτογράφους συντάκτες που αγαπούν την φωτογραφία και την ενημέρωση!

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!