Emphas.is μία ιστοσελίδα μέσω της οποίας φωτορεπόρτερ χρηματοδοτούνται από το παγκόσμιο κοινό


Emphas.is μία ιστοσελίδα μέσω της οποίας φωτορεπόρτερ χρηματοδοτούνται από το παγκόσμιο κοινό

Σίγουρα όλοι γνωρίζεται την ιστοσελίδα kickstarter, στην οποία διάφορα projects, από την παραγωγή ενός νέου προϊόντος μέχρι την χρηματοδότηση μία εκδήλωσης, ζητούν την χρηματοδότηση του παγκόσμιου κοινού ώστε να καταφέρουν να λάβουν σάρκα και οστά.
Η ιδέα το παγκόσμιο κοινό να αποτελεί τον οικονομικό επενδυτή για ιδέες που δεν έχουν πρόσβαση στα κλασσικά κανάλια χρηματοδότησης έχει δείξει ότι έχει μεγάλη δυναμική και ήδη εδώ και αρκετό καιρό μέσω της kickstarter πολλές ιδέες και εφευρέσεις έχουν πραγματοποιηθεί. Ανάμεσα σε αυτές έχουμε δει κατά καιρούς και πολλά φωτογραφικά projects που κατάφεραν να ολοκληρωθούν.
Στο προσκήνιο έρχεται τώρα μία νέα ιστοσελίδα, η Emphas.is. Πρόκειται για μία ιστοσελίδα που έχει ως σκοπό να φέρει τους ανεξάρτητους φωτορεπόρτερ σε επαφή με το παγκόσμιο κοινό, ώστε να καταφέρουν να λάβουν χρηματοδότηση για την περάτωση φωτογραφικών project που δεν είναι δυνατόν να χρηματοδοτηθούν αλλιώς. Με αυτό τον τρόπο το φωτορεπορτάζ ανεξαρτητοποιείται από τα μέσα επικοινωνίας, τα οποία αποφάσιζαν έως τώρα ποια φωτογραφικά projects θα υλοποιηθούν, και έρχεται σε άμεση επαφή με τον απλό κόσμο, που αποφασίζει αν θέλει να στηρίξει την προσπάθεια οποιουδήποτε φωτορεπόρτερ θέλει να ξεκινήσει ένα project.
Στην ιστοσελίδα Emphas.is ήδη έχουν βρει χρηματοδότηση 50 φωτογραφικά projects από 60 φωτορεπόρτερ.
Το τελευταίο project που αναζητά χρηματοδότηση έχει δημιουργηθεί από την ομάδα που βρίσκεται πίσω από την Emphas.is και ζητά την οικονομική στήριξη του έργου της.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Photojournalism photojournalist
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!