Epson International Pano Awards 2015, ανακοινώθηκαν οι νικητές


Epson International Pano Awards 2015, ανακοινώθηκαν οι νικητές

Μεγάλος νικητής είναι ο Ολλανδός Max Rive με την πανοραμική εικόνα “The Ice Prison” (η φυλακή από πάγο).

Ο Max συνέθεσε την εικόνα του από 6 φωτογραφίες που έβγαλε στα Ιμαλάια κατά τη διάρκεια της άνοιξης. Από το άνοιγμα της παγωμένης σπηλιάς βλέπουμε το βουνό Ama Dablam (6812 μέτρα).

Εκτός του διαγωνισμού ο Max κέρδισε και στη κατηγορία Nature / Landscape (Φύση / Τοπίο).

Στη κατηγορία Built Environment / Architecture (κατασκευασμένο περιβάλλον / αρχιτεκτονική) νικητής είναι ο Βρετανός Darren Moore, με τη φωτογραφία του πύργου Broadway του Worcestershire, ο οποίος χτίστηκε το 1799. Ο Darren επισκεπτόταν το κάστρο για μία περίοδο πάνω από 6 μήνες ώστε να πετύχει τα χαμηλά σύννεφα.

Pano Awards 2015-2

Στη κατηγορία των ερασιτεχνών νικητής είναι ο Mateusz Piesiak από την Πολωνία με την εικόνα “Phantoms of the Morning”. Η φωτογραφία του κέρδισε και στην κατηγορία Nature / Landscape (Φύση / Τοπίο).
Ο Mateusz χρησιμοποίησε μακρά έκθεση και στην εικόνα βλέπουμε τους σχεδόν ακίνητους ερωδιούς και τους γλάρους που πετάνε μακριά.

Pano Awards 2015-3

Στη κατηγορία ερασιτεχνών Built Environment / Architecture (κατασκευασμένο περιβάλλον / αρχιτεκτονική) νικητής είναι ο John Finnan από την Αυστραλία.
Ο John κέρδισε με την εικόνα από την καλύβα του Wallace στα Bogong High Plains κοντά στο Falls Creek.

Pano Awards 2015-4

Η εικόνα που κέρδισε στη κατηγορία VR/360 είναι του Dmitry Moiseenko από τη Ρωσία και δείχνει την έκρηξη του ηφαιστείου Kluchevskaya Sopka, τον Ιανουάριο του 2015. Μπορείτε να τη δείτε εδώ.

Το ειδικό βραβείο Jeff Mitchum 2015 πήγε στον Ισπανό Carlos F.Turienzo με την εικόνα “Lighting The Way” (φωτίζοντας το δρόμο) από τη Γαλικία της Ισπανίας.

Pano Awards 2015-5

Το βραβείο Epson Digital Art 2015 πήγε στο Βρετανό Darren Moore, με τη φωτογραφία του από τις ακτές της Βρετανίας. Η φωτογραφία έγινε με έκθεση 150 δευτερολέπτων και ND φίλτρο 10 stops.

Pano Awards 2015-6

Στον φετινό Epson International Pano Awards 2015 είχαμε 4345 συμμετοχές από 1055 φωτογράφους από συνολικά 60 χώρες. Δείτε όλους τους νικητές και τις φωτογραφίες που ξεχώρισαν εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!