Η πρώτη φωτογραφία της Γης από το διάστημα έγινε με ένα πύραυλο V-2 των Ναζί;


Η πρώτη φωτογραφία της Γης από το διάστημα έγινε με ένα πύραυλο V-2 των Ναζί;

Η φωτογραφία έχει τον τίτλο Clyde Holliday – The first photograph from space και είχε καταχωρηθεί ως η πρώτη φωτογραφία της Γης από το Διάστημα.

Πρόκειται για μία φωτογραφία 16 x 20.2 εκατοστά με την σφραγίδα του Hopkins University Applied Physics Laboratory (APL), η οποία δείχνει την Γη από ύψος 65 μιλίων. Η φωτογραφία τραβήχτηκε από μία κάμερα 35mm προσαρμοσμένη σε έναν από τους 13 πυραύλους V-2 που εκτοξεύτηκαν το 1946, μετά την λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Ως γνωστόν οι πύραυλοι V-2 ήταν δημιουργία των Ναζί και του Wernher von Braun και χρησιμοποιήθηκαν προς το τέλος του πολέμου σκορπώντας τρόμο και θάνατο. Η φωτογραφία τραβήχτηκε στις 24 Οκτωβρίου 1946 με ένα από τους πυραύλους που κατάσχεσαν οι Αμερικανοί με το τέλος του πολέμου και ο οποίος εκτοξεύτηκε από το White Sands Missile Range του Νέου Μεξικού.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Space Photography
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!