Έρχεται συνεργασία της Fujifilm με την Canon στην κατηγορία των mirrorless μηχανών;


Έρχεται συνεργασία της Fujifilm με την Canon στην κατηγορία των mirrorless μηχανών;

Όπως γνωρίζουμε η Canon μπήκε τελευταία στον χώρο των mirrorless μηχανών με δυνατότητα αλλαγής φακού και μάλιστα μέχρι τώρα τα πάει χάλια.
Οι mirrorless μηχανές που παρουσίασε με την ονομασία Canon EOS M δεν έχουν πείσει καθόλου, ενώ η υποστήριξη που η ίδια η ιαπωνική εταιρεία προσφέρει με φακούς για το σύστημα θα λέγαμε (ευγενικά) ότι είναι ελλιπής.

Από την άλλη η Fujifilm είναι γνωστό ότι στο παρελθόν συνεργάζονταν στενά με την Nikon και οι DSLR μηχανές της είχαν την δυνατότητα χρήσης των φακών και flash της Nikon.
Επίσης το mirrorless σύστημα X της ιαπωνικής εταιρείας έχει μέχρι στιγμής κερδίσει το φωτογραφικό κοινό και αυτό γιατί οι μηχανές και οι φακοί του είναι υψηλής ποιότητας και η εταιρεία φροντίζει να το βελτιώνει συνέχεια.

Σύμφωνα λοιπόν με την CanonRumors η Canon συνεργάζεται με την Fujifilm με σκοπό να παρέχει φακούς για το mirrorless σύστημα X. Η συνεργασία σύμφωνα με την πηγή που αναφέρεται σε αυτή, έχει ήδη προχωρήσει επιτρέποντας τους φακούς EF-M που ήδη υπάρχουν να επικοινωνούν με τις μηχανές της Fujifilm.

Προσωπικά θεωρώ πολύ δύσκολο να επαληθευτεί η συγκεκριμένη φήμη και αυτό γιατί η Canon δεν έχει δείξει δείγματα συνεργασίας με άλλες μεγάλες φωτογραφικές εταιρείες αλλά και γιατί πιστεύω ότι η Fujifilm δεν έχει να κερδίσει κάτι αφού θεωρώ ότι οι φακοί της είναι ήδη εξαιρετικοί.

Μένει λοιπόν να περιμένουμε για να δούμε πως θα εξελιχθεί αυτή η υπόθεση.

Ποια είναι η δική σας γνώμη; Θα έχουμε άραγε συνεργασία Canon και Fujifilm και αν ναι ποιος θα ωφεληθεί περισσότερο;

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή:

CanonRumors
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!